Waarom is een haartransplantatie op de kruin ondankbaar werk?

Als je een haartransplantatie op de kruin wilt (ook wel het zwarte gat genoemd) behoort de behandelend arts je te wijzen op de problemen om een kruin redelijk te kunnen behandelen.

Het probleem

Het probleem is de hoek waarop of waarin je een kruin bekijkt. Als je in spiegel de voorkant bekijkt kijk je tegen het haar. Als je met twee spiegels naar je kruin kijkt, kijk je in de kruin en dat maakt een groot verschil. Je kunt het vergelijken met een bos in de winter. Kijk je tegen een bos aan dan zie je een donker vlak van alle boomstammen. De grond (jouw hoofdhuid) daaronder zie je niet. Ga je echter met een helikopter boven dat bos vliegen dan kan je duidelijk de grond (jouw hoofdhuid) zien.

Dubbel zoveel haar nodig

Om de kruin een beetje redelijk te bedekken is er zeker twee maal zoveel donorhaar nodig dan aan de voorkant of het midden van je hoofd. Dat kan een probleem opleveren voor het nog aanwezige donorhaar dat je nu of wellicht in de toekomst nodig hebt. Zolang ze haarfollikels in de praktijk nog niet kunnen klonen is een reserve aan donorhaar altijd aan te bevelen. Ook al gebruik je preventie medicijnen dan nog is reserve donorhaar aan te bevelen. Je weet niet wat de toekomst brengt. Wat als je jouw preventiemedicijn om wat voor medische redenen dan ook niet meer mag of kan gebruiken?

Als je een haartransplantatie op de kruin wilt (ook wel het zwarte gat genoemd) behoort de behandelend arts je te wijzen op de problemen om een kruin redelijk te kunnen behandelen.

Ook bij gewone haartransplantaties

Het zelfde effect kan je zien bij normale haartransplantaties Ooit afgevraagd waarom je bij foto,s en video,s alleen maar de voorkant ziet? Logisch, dat ziet er beter uit dan foto,s en video,s van de bovenkant van het hoofd. 

Meer info: https://www.haarproblemen.nl/?s=haartransplantatie


Webmaster: Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ)

Ervarings expert met  2 haartransplantaties. (1990 en 1995)

:“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt, toch?” (Hans J. Diks)

Voor een gratis digitaal consult met Hans J. Diks ga je naar: https://www.haarproblemen.nl/gratis-digitaal-spreekuur-hans-j-diks/

Voor een persoonlijk  en onafhankelijk privé consult met Hans J. Diks ga je naar: https://www.haarproblemen.nl/8513-2/

In 10 seconden naar de informatie die jij zoekt op:https://www.haarproblemen.nl/haarproblemen-informatie-zoeken-2/