Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Haartransplantatie

Haartransplantatie, 5 bijwerkingen die je moet weten

logo_haarproblemen

Onafhankelijk en betrouwbaar

Het eerlijke verhaal

Heb je  iemand in de buurt, in de familie of in jouw kennissenkring met haarproblemen?

Ik zou het op prijs stellen als je deze informatie dan wilt doorsturen. Je kan daar een ander mee helpen.

Haartransplantatie, 5 bijwerkingen die je moet weten

Alvorens tot een haartransplantatie over te gaan, dien je ook de mogelijke bijwerkingen te weten. Ondanks dat een haartransplantatie tot de veilige procedures behoort, zijn er toch zaken die belangrijk zijn om te weten. Zeker als het mogelijk is om die bijwerkingen te voorkomen. Sommige bijwerkingen treden direct op na de haartransplantatie, sommigen openbaren zich pas na een tijd.

1. Bloedingen / infecties

Een bloeding is de meest voorkomende bijwerking bij een haartransplantatie. Het is tijdens of direct na de behandeling te zien. De oorzaak kan een onervaren arts of pech zijn, bijvoorbeeld als je je hoofd stoot.
Infecties kunnen tijdens de transplantatie worden veroorzaakt door niet steriele instrumenten. Leter kunnen infecties optreden als het behandelde donorgebied en/of het behandelde oppervlak niet voldoende schoon wordt gehouden.

2. Extra haaruitval

Hoewel een haartransplantatie bedoeld is om het haar dikker te maken, kan er direct na een behandeling wat extra haaruitval optreden. Dat heet shock loss of shedding. Van nature is het nooit de bedoeling geweest om haar te verplaatsen. Vandaar dat door de shock van het verplaatsen de follikels tijdelijk extra haaruitval kunnen geven. Dit herstelt zich vanzelf weer.

3. Hoofdhuidjeuk

De hoofdhuid kan wat jeukerig zijn na een haartransplantatie en natuurlijk juist dan moet je er van afblijven. De reden voor de jeuk is het vormen van een korstje over de getransplanteerde follikels. Zodra je het haar weer mag wassen is ook de jeuk weg.

4. Littekens

Bij een FUT (strip haartransplantatie) kan littekenvorming optreden. Daar kan de behandelend arts niets aan doen. Dat wordt genetisch bepaald. Heb je in het verleden littekens opgedaan, laat die dan aan de arts zien.

5. Cystes

Kan voorkomen bij zogenaamde ingroeiende haren. Een of meerdere getransplanteerde haren groeien onder de huid. Dat geeft een cyst (puist) die pijnlijk kan zijn. In dat geval raad ik aan om de kliniek te bezoeken, zodat zij die haar naar buiten kunnen leiden.

Door: Hans J.Diks

“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt”(Diksy)

 

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.