Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Haartransplantatie. Wanneer pas een behandeling afspreken.

Afbeeldingsresultaat voor Homework    Alvorens je een afspraak maakt voor een intake consult heb je natuurlijk je huiswerk gedaan.  Niet? Dan ook geen afspraak maken. Eerst jezelf op de hoogte stellen wat de mogelijkheden zijn. Op deze website kan je heel veel onafhankelijke artikelen vinden. (Zie ook onder dit artikel)

Jammer genoeg komt het nog regelmatig voor dat een haartransplantatie cliënt pas op de dag van de behandeling de arts ziet die de behandeling gaat uitvoeren. Bij een eerste bezoek aan een kliniek ziet de potentiële cliënt dan veelal als eerste een consulent. Geen probleem, maar?

De consulent

In veel gevallen wordt de zogenaamde intake gedaan door een consulent. Een consulent is iemand die geen arts is en zeker niet diegene die de behandeling gaat uitvoeren. Op zichzelf hoeft dat geen probleem te zijn. Mits deskundig kan de consulent best een inschatting maken voor de soort behandeling, de grootte van het donorgebied en de maat van de behandeling zoals het aantal grafts / haarfollikels die er nodig zullen zijn. Ook bij het uitleggen van het technische deel van de behandeling kan de consulent ook prima van pas komen. De consulent heeft meestal meer tijd dan de behandelend arts en kan dan ook uitvoeriger ingaan op de vragen van de potentiële cliënt.. Maar daarna kunnen er problemen ontstaan.

De behandelend arts

Zeker als er tussen de dag van de intake en de behandeldag daarna wat ruimte zit kunnen er problemen ontstaan. De behandelend arts is niet bij de intake geweest en weet dus niet wat er met de consulent precies is afgesproken. Zeker als de consulent op provisiebasis werkt (Ja, dat komt helaas voor) kunnen er verschillen van inzicht ontstaan. Wellicht heeft de consulent teveel beloofd? Zijn de bijwerkingen niet of niet volledig besproken?

Het ideale consult

Het ideale intake consult wordt door de behandelend arts zelf gedaan maar daarbij ontbreekt meestal de benodigde tijd want de arts moet ook nog behandelen. In mijn tijd losten wij dit als volgt op. Bij iedere haartransplantatie zijn er onderdelen van de behandeling die door de assistenten van de arts worden gedaan. Als er dan tegelijkertijd ook een intake door onze consulent (soms ikzelf) werd gedaan wipte de arts even langs in de consulkamer en werd alles wat de consulent had besproken met de cliënt doorgenomen. Een en ander werd ten overvloede ook nog schriftelijk vastgelegd. Op de behandeldag zelf waren er dan geen problemen.

Ook een oplossing

Het kan zijn dat de behandelend arts op de dag van de intake niet beschikbaar is. In dat geval moet je er op staan dat je alvorens een definitieve beslissing voor behandeling neemt, je alsnog een afspraak kan krijgen met de behandelend arts. Dat gesprek kan kort zijn, zeker als de intake schriftelijk door de consulent is vastgelegd. Een tweede afspraak moet je daarvoor dan maar overhebben. En pas daarna, en als je helemaal tevreden bent, kan je overgaan tot een behandelafspraak. Niet tevreden? Je kent het gezegde: “bij twijfel niet inhalen” . Terug naar je huiswerk.

Meer informatie: :https://www.haarproblemen.nl/?s=Haartransplantatie

 “EN VOORTS BEN IK VAN MENING DAT DE MEESTE HAARGROEIMIDDELEN WEGGEGOOID GELD ZIJN, TOCH?” (Hans J. Diks)


Webmaster: Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ).  Ervarings expert. Heeft zelf  2 haartransplantaties. (1990 en 1995) gehad.

“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt, toch?” (Hans J. Diks)


HANDIGE LINKS


Deze non-profit website wordt mede mogelijke gemaakt door onze sponsors

 HAARTRANSPLANTATIE

               www.hairplusmc.nl 

www.nationaalhuidcentrum.nl


 LASER THERAPIE (LLLT)

www.hairmax.com


MICRO HAAR PIGMENTATIE (MHP)

www.beautycarenederland.nlHome

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.