Haartransplantatie. Is dat pijnlijk?

Is een haartransplantatie pijnlijk?

Een haartransplantatie is na de plaatselijke verdoving geheel pijnloos. En hoe zit het dan daarvoor? Bij de plaatselijke verdoving? Ja, dat kan, zoals de klinieken zeggen, oncomfortabel zijn. Wat ze bedoelen, maar niet direct zeggen is dat een plaatselijke verdoving pijnlijk kan zijn. Net zoals bij de tandarts. De een kan daar beter tegen als de ander.

Is daar wat aan  te doen?

Ja, ten eerste zijn er middelen in de handel die de huid als het ware wat voor-verdoven, maar in de praktijk bevallen die middelen niet bij een haartransplantatie. Het te behandelen gebied is meestal te groot en de hoofdhuid is nogal dik.

Twee trucjes

  1. Een virtual reality bril. Die kan zorgen voor afleiding. Dit alleen tijdens de plaatselijke verdoving., omdat daarna communicatie nodig kan zijn.  Als de plaatselijke verdoving achter de rug is is alles verder pijnloos. Je hoort alleen vreemde geluiden. 

2. Onderzoek heeft uitgewezen dat het verdoven onder begeleiding van vibratie ook helpt. Dat kan met een massageapparaat of een vibrator.

Ik heb zelf 2 haartransplantaties gehad zonder een van die trucjes en vond het nogal meevallen. 

Meer huiswerk met meer informatie: https//:www.haarproblemen.nl

 “EN VOORTS BEN IK VAN MENING DAT DE MEESTE HAARGROEIMIDDELEN WEGGEGOOID GELD ZIJN, TOCH?” (Hans J. Diks)


Webmaster: Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ).  Ervarings expert. Heeft zelf  2 haartransplantaties. (1990 en 1995) gehad.

“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt, toch?” (Hans J. Diks)


HANDIGE LINKS


Deze non-profit website wordt mede mogelijke gemaakt door onze sponsors

 HAARTRANSPLANTATIE

               www.hairplusmc.nl 

www.nationaalhuidcentrum.nl


 LASER THERAPIE (LLLT)

www.hairmax.com


MICRO HAAR PIGMENTATIE (MHP)

www.beautycarenederland.nl

                  ===============================

 

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

0
YOUR CART
  • No products in the cart.