Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Haartransplantatie

Haartransplantatie bij vrouwen. FUE of FUT methode?

0. logo-haarproblemenEerlijk, betrouwbaar en onafhankelijk

Haartransplantatie bij vrouwen. FUE of FUT methode?

Is de ene methode te verkiezen boven de andere? Welke factoren bepalen welke methode het beste is voor welk type haar? 

Twee methodes voor haartransplantaties

Heden ten dage zijn er rwee methodes voor haartransplantaties, te weten:

  • FUT, follikel unit transplant en
  • FUE, follikel unit extraction

5. Al.Universalis

Wat is nu beter?

Laten we een en ander eens bekijken. De laatste tijd zie ik dat de FUT methode steeds meer wordt aanbevolen door haartransplantatie artsen voor een behandeling bij vrouwen.

 

De FUT methode

Op het achterhoofd, in het donorgebied, wordt van links naar rechts een reepje huid geschoren en met haarfollikels verwijderd (1 tot 2,5 cm hoog en 20 tot 25 cm breed). Dat vereist natuurlijk later een hechting in dat donorgebied.  Als de genezing voorspoedig verloopt levert dat uiteindelijk een litteken op zoals ongeveer de lijnen in de handpalm. De hechting en later het litteken zijn vanaf dag 1 verborgen door het haar dat er van boven over heen valt. Samen gevat:

  • Meer dan de donorstrip scheren is niet nodig
  • Hechtingen zijn noodzakelijk
      FUT scar

De FUE methode

Hierbij wordt een groot deel van het achterhoofd geschoren omdat de follikels uit een veel groter deel van het achterhoofd één voor één worden verwijderd.  Deze kleine rondjes genezen heel snel en er zijn geen hechtingen nodig. Het verwijderen van de follikels kan met handapparatuur of machinaal worden gedaan zoals met de NEOGRAFT of de ARTAS robot.  Er wordt beweerd dat de FUE methode littekenloos is maar dat klopt niet. Er blijven minicuul kleine littekens over die echter weer worden bedekt door het haar dat rondom weer groeit. Samen gevat:

  • Een groot deel van het achterhoofd moet worden geschoren
  • Er zijn geen hechtingen nodig

FUE scars

 

Wat dan kiezen?

Ik vind dat met de FUT methode het getransplanteerde haar meer volume laat zien dan met de FUE methode. Dit is belangrijk aangezien bij de meeste vrouwen de follicel units tussen nog bestaand haar worden gezet. Ze gaat dus van dun haar naar dikker haar. Mannen echter kunnen echt kaal worden en dan is het verschil van “geen haar” naar “(dun) haar”. Het verwachtingspatroon is dus totaal anders.

Door: Hans J.Diks

“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt” (Diksy)

 

 

 

 

 

 

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.