Het eerlijke en onafhankelijke verhaal voor de consument

Heb je iemand in de buurt, in de familie of in de kennissenkring met haarproblemen? Ik zou het op prijs stellen als je mijn informatie dan wilt doorsturen. Je kan daar een ander mee helpen.


Wel of geen haartransplantatie

Eigenlijk wil je helemaal geen haartransplantatie ondergaan.

  1. Ben je wel geschikt voor een haartransplantatie?
  2. Wat is de oorzaak van jouw haaruitval?
  3. Waar moet je zijn?
  4. Zijn er geen andere wegen?
  5. Waar kan je eerlijke en onafhankelijk advies krijgen
  6. Het is niet goedkoop

Laten we al die bezwaren eens een voor een nalopen.

Ad 1. Ben je wel geschikt voor een haartransplantatie?

Haartransplantatie is niet voor iedereen geschikt. Heb je wel genoeg donorhaar? Is dat donorhaar geschikt? Zijn de benodigde donorharen wel genoeg ten opzicht van het te behandelen gebied?

Ad 2. Wat is de oorzaak van jouw haaruitval?

In principe is een haartransplantatie, uitzonderingen daargelaten, alleen geschikt bij een erfelijke haaruitval, de zogenaamde Alopecia Androgenetica. Dat erf je dus van een van je ouders. Bij pleksgewijze haaruitval, Alopecia Areata, is haartransplantatie niet geschikt omdat het uitgevallen haar soms spontaan weer gaat groeien maar ook spontaan weer kan uitvallen, soms op een andere plaats.

Ad 3. Waar moet je zijn.

De commercie heeft natuurlijk ook zijn intrede gedaan in de cosmetische chirurgie. “Een volle kop met haar is 3 dagen” geloof jij natuurlijk niet maar er zijn claims die er niet ver vandaan liggen.  De internationale beroepsgroep van de haartransplantatie artsen heeft een aantal kreten gepubliceerd die als je die ergens leest een waarschuwing moeten zijn,.http://www.ishrs.org/article/red-flags. Ook ik heb een aantal artikelen gepubliceerd die als een rode vlag op de potentiële haartransplantatie cliënten moet werken.https://www.haarproblemen.nl/category/haartransplantatie/page/3 /https://www.haarproblemen.nl/category/haartransplantatie/page/3/.

Ad 4. Zij er geen andere wegen?

Haartransplantatie is niet de enige manier om haaruitval te behandelen. Is de haaruitval nog in een vroeg stadium dan kan aan de volgende middelen worden gedacht:

  • Medicijnen (Minoxidil, Propecia)
  • Low Level Laser (LLL)
  • Platelet rich plasma (PRP)
  • Micro haar pigmentatie (MHP)

Verdere info over haargroeimiddelen: https://www.haarproblemen.nl/category/haargroeimiddelen/

Ad 5: Eerlijk en onafhankelijk advies

Eerlijk en onafhankelijk advies is moeilijk te krijgen. De artsen met de meeste kennis zijn meestal verbonden aan haartransplantatie klinieken. Ik zelf heb mijn kliniek in 2003 beëindigd Nu probeer ik altijd zo eerlijk en onafhankelijk mogelijk advies te geven. Ik heb dan wel sponsors om een en ander te bekostigen maar niet iedereen kan sponsor worden bij mij. Alleen bedrijven waarin ik vertrouwen heb. Desondanks zal ik nooit iemand naar een van mijn sponsors sturen. Ik zal alleen iemand een dusdanige voorlichting geven zodat ze zelf in staat zijn om een keuze te maken. Vandaar ook mijn gratis digitaal consult: https://www.haarproblemen.nl/gratis-digitaal-spreekuur/.

Ad 6. Tja, de prijs van een haartransplantatie.

Die is niet goedkoop maar als je kijkt wat er zoal komt kijken voor zo,n behandeling dan is dat niet vreemd.


Over Haarproblemen.nl

Haarproblemen.nl is de website van de non-profit stichting Medi-Budget. Deze stichting streeft er naar om eerlijke en onafhankelijke informatie te geven over haarproblemen met als prioriteit haaruitval en haartransplantatie. De redactie is in handen van Hans J. Diks en hij wordt bijgestaan door een adviesraad met experts op ieder gebied van haarproblemen, medisch en niet-medisch. www.haarproblemen.nl/adviesraad

Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ)

Jouw consumentenman bij haarproblemen

“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt”(Diksy) 

Share This