Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Haartransplantatie

Haartransplantatie. Hoe jong is te jong?

Alle blogartikelen van Hans J.Diks mogen gratis worden overgenomen mits onder vermelding van: Bron: www.haarproblemen.nl


logo-haarproblemen

Eerlijk en onafhankelijk

Haartransplantatie. Hoe jong is te jong?

Laten we eens uitgaan van een jongeman van 16 jaar die zijn haarlijn naar achteren ziet gaan. Hoe hij dat merkte? Door foto’s die hij eerder had gemaakt. Doordat hij zijn haar altijd achterover kamde was dat nu goed zichtbaar.

Wat zal een haartransplantatie arts zeggen

Arts A zal zeggen dat hij in pricipe geen haartransplantaties doet voor het 21e jaar.  Arts B zal de behandeling uitvoeren zonder commentaar. En dan is er nog arts C die de cliënt wel zal waarschuwen voor de nadelen maar als de cliënt zegt dat hij de eventuele nadelen begrijpt (begrijpt hij die werkelijk? Of wil hij maar wat te graag een nieuwe haarlijn?) doet hij de behandeling alsnog.

Arts A

Arts A neemt geen risico’s. Hij weet op dat moment nog niet hoeveel haar er wellicht in de toekomst nodig is. Hij weet wel dat hij geen haar kan maken. Hij verplaatst alleen maar haren. Denk er aan.  Een haartransplantatie is voor de rest van je leven, ook als die haren verkeerd staan.

haaruitval man

Arts B

Hier hebben we twee keuzes.

  1. De behandelend arts heeft meer interesse in zijn portemonee
  2. De behandelend arts neemt het risico en voorkomt dat de cliënt terecht komt in de wereld van de haargroeimiddelen en haarlemmer olie producten met het risico dat de cliënt alsnog naar een andere kliniek gaat. Ook weet hij dat het juist op die leeftijd een volle kop met haar nodig kan zijn voor het zelfvertrouwen ten opzichte van het andere geslacht. Hij heeft er dus wel over nagedacht.

 Arts C

Hij zit voor een dillema. Alleen een goed gesprek kan hier uitkomst bieden. Hij moet zeker weten dat de cliënt de nadelen goed heeft overwogen. Hij laat de cliënt ook voorbeelden zien (Video-Foto’s) van verkeerde beslissingen want de cliënt heeft op het internet veel foto’s gezien van prima geslaagde haartransplantaties. Daar komt bij dat een foto op internet in 2d (hoogte en breedte) wordt afgedrukt. De werkelijkheid is in 3d (hoogte en breedte en diepte). Met 2d lijkt het haar veel dikker als met 3d.

Mijn advies?

Doe je huiswerk, verdiep je in de mogelijkheden en zeker in de onmogelijkheden van een haartransplantatie

 

 

 

 

 

 

 

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.