Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Haartransplantatie in de kruin

 

 logo-haarproblemen

Eerlijk en onafhankelijk

Waarom zijn haartransplantatie artsen wat terughoudend bij het behandelen van de kruin?

Dat heeft te maken met de plaats van de kruin. Op het achterhoofd valt het haar in laagjes over elkaar waardoor het haar daar er altijd het dikste uit ziet. Aan de haarlijn kijk je tegen het haar aan waardoor je ook meerdere lagen haar ziet. Op de kruin echter kijk je in de haren waardoor een kruin veelal dunner lijkt.

th

Mijn voorbeeld

Ik zelf heb twee haartransplantaties gehad en ben best tevreden maar het maakt wel een verschil of je er aan de voorkant tegen aan kijkt of van boven in het haar kijkt. Dan is het veel dunner.

Nog een voorbeeld

Als naar een rij bomen kijkt langs een weg zie je tussen die bomen nog best veel ruimte. Kijk je echter naar een bos dan kan je misschien de eerste 2 rijen bomen individueel zien maar daarachter wordt het een grote ondoorzichtige massa terwijl die bomen even veel van elkaar staan als die bomen langs de weg.

Veel meer grafts

Om dus een kruin enigszins redelijk te dekken heb je daar dus veel meer grafts voor nodig dan op het bovenhoofd of de voorkant. En die extra grafts heb je misschein later nog erg hard nodig aan de voorkant als de haaruitval zich voortzet.

B44adb-CEAAc-30

Mijn advies

Mijn advies is om bij een nog niet uitgewerkte haaruitval in ieder geval te zorgen voor voldoende haar voor de voorkant en het bovenhoofd en de kruin nog niet te transplanteren maar te behandelen met Finasteride en/of Minoxidil om verdere haaruitval op de kruin te voorkomen.  Bij een nog niet gestabiliseerde haaruitval is het ten alle tijde wijs om donorhaar in reserve te houden voor een eventuele vervolgbehandeling.

Door: Hans J.Diks

“Je hebt pas recht op succes als waarde toevoegt” (Diksy)

 

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.