Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Haartransplantatie met beenhaar?logo-haarproblemen

Eerlijk en onafhankelijk

Hair_Transplant_Surgery_Use_of_Leg_Hair

Sommige haartransplantatie artsen rapporteren succes met het transplanteren van beenhaar. Andere artsen zijn niet zo zeker.

De techniek van haartransplantaties is enorm vooruit gegaan sinds de introductie in Japan in 1939. Nu krijgt weer een nieuwe techniek de aandacht, te weten het transplanteren van lichaamshaar naar het bovenhoofd. Niet alle artsen echter vinden het effectief.

Dr. Robert Jones, Oakville, Canada

Hij was een van de eersten die borsthaar verplaatste naar het bovenhoofd met een techniek die beter was dan eerdere pogingen. (Dermatologic Surgery (34 [6]: 857; Epub 2008 Mar 24; PubMed PMID: 18363725) Hij slaagde er in om borsthaar te inplanteren in littekenweefsel op het hoofd. Dat litteken was het resultaat van een eerdere haartransplantatie met de FUT techniek, die resulteerde in een lijn horizontaal op het achterhoofd.

HT met borsthaar

Dr. Sanusi Umar, California, USA

Dr. Umar was geïnteresseerd om dit te herhalen omdat de FUT techniek eerder veelvuldig werd toegepast voordat de FUE techniek zijn intrede deed. Heel veel FUT littekens waren practisch onzichtbaar of de cl1ënt stoorde zich er niet aan maar  er waren ook littekens die zichtbaar werden als het haar werd kort geknipt. Ook gebruikte Dr. Umar beenhaar om de haarlijn aan de voorkant te verzachten als die wat hard overkwam.

Dr. Robert Bernstein, New York, USA

Hij probeerde de techniek een aantal malen maar was niet tevreden met het resultaat.  Zijn mening: Beenhaar is erg fijn. Er komt maar 1 haar tegelijk uit de huid terwijl hoofdhaar 2 tot 4 haren per follikel unit heeft. Beenhaar geeft dus geen extra dikte. Het lijkt dan op geminituraliseerde haren, de haren die je ziet voordat in de beginfase van de haaruitval.

FU vergroting

Dr. Robert Leonard, Boston, USA

“Het probleem met lichaamshaar is dat de groeicyclus verschillend is dan dat van hoofdhaar. Ze groeien niet zo lang als hoofdhaar en de karakteristieken zijn ook anders. Alleen als er een tekort aan donorhaar uit het achterhoofd is valt het te overwegen”.

Dr. Bauman, Boca Raton, USA

Het gebruik van lichaamshaar voor haartransplantatie doeleinden blijft controversieel”. Hij onderschrijft de problemen die Dr. Bernstein aangeeft maar vind ook dat het resultaat onvoorspelbaar is. “Ik gebruik soms wel baardharen maar die groeien langer en lijken meer op hoofdharen”.


 Door:   Hans J.Diks.

De consumentenman bij haarproblemen

FOTO HJD

Gratis digitaal consult

http://Onafhankelijk privé consult

hans@haarproblemen.nl

“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt” (Diksy)

 

 

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.