Haartransplantatie en de misleidende termen

 

Het internet staat vol met FUE-advertentietermen die zijn gericht op het creëren van een concurrentievoordeel ten opzichte van andere klinieken. Dit artikel onderzoekt een aantal van de misleidende berichten die er bestaan ​​en verduidelijkt waaruit de inhoud van patiëntenvoorlichting zou moeten bestaan. Het type hulpmiddel dat wordt gebruikt om transplantaten te extraheren, vormt geen andere procedure – het is nog steeds FUE.

Grafts plaatsen voorbereiden

Incisies op de plaats van de ontvanger kunnen ‘pre-made’ of ‘as you go’ zijn.

Grafts plaatsen

Implantatie kan met een pincet of implantatie (of door de Artas robot).Implantinstrumenten kunnen bot of scherp zijn.

Dat is het. De rest is marketing. Hierbij wat voorbeelden.

Choi inplanter

Choi Implanter Pen Technique - ESSE CLİNİC

is een manier om een aantal grafts in een metalen houder achterelkaar te plaatsen zodat het inbrengen van de grafts wat sneller gaat. Er komt echter extra tijd bij om de houder te vullen.

Sapphire FUE’ 

Sapphire FUE Hair Transplant Turkey - Mapa Health

is geen ander type haartransplantatie Het is een incisie met een saffierblad als voorbereiding op de implantatie van FUE-geoogste grafts. Een saffierblad wordt scherper bevonden door een aantal artsen. 

DHI – directe haarimplantatie 

DHI (Direct Hair Implantation) FUE | Maral Hair

is het gebruik van scherpe implantaten om een ​​incisie in de huid te maken en vervolgens het transplantaat onmiddellijk te implanteren. De term wordt ook gebruikt als de grafts na het oogsten direct wordt geplaatst.  Dus van het donorgebied direct naar het bovenhoofd. Dus DHI is geen ander type haartransplantatie – het is een implantatiemethode.

Andere termen

Genoemde termen zijn de meest gebruikte. Naast deze termen zij er nog andere en komen er ook steeds nieuw bij als de marketing-boys weer iets nieuws  verzinnen. Denk er aan. Al sinds de introductie van haartransplantaties is de techniek in principe hetzelfde. Haar vanuit het achterhoofd, het deel dat erfelijk onbelast is (donorgebied) wordt verplaatst naar het bovenhoofd. Wat er veranderd is zijn de aangepaste methoden zoals van grote grafts (10-15 haren) naar kleine grafts (1-4 haren). Omdat in het begin haartransplantatie een klein vakgebied was waren er geen speciale instrumenten beschikbaar. Later, toen haartransplantatie een volkomen geaccepteerde methode en daardoor veel meer toegepast werd kregen de instrumentmakers daar ook belangstelling voor. Ook gingen haartransplantatie artsen zelf instrumenten ontwerpen. Daaruit vloeit de huidige praktijk voort met veel betere resultaten dan voorheen.  “Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt ” (Diksy)

HANDIGE LINKS NAAR HANS J. DIKS


       ==============================

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

0
YOUR CART
  • No products in the cart.