Je winkelwagen is momenteel leeg!
Haartransplantatie, voor de rest van je leven?
Haarproblemen.nl voor eerlijke en onafhankelijke informatie zonder commerciële bindingen
Haartransplantatie, voor de rest van je leven?
Ze zeggen dat diamanten voor altijd zijn, maar hoe zit het met haartransplantaties? Gaan de haren echt een leven lang mee, of zijn ze dun en vervagen ze na verloop van tijd? Theoretisch, ja, getransplanteerd haar moet een leven lang meegaan en meer. Er zijn echter factoren om rekening mee te houden. Niet elke haartransplantatie chirurg is hetzelfde. Hun vaardigheden, ervaring en resultaten variëren sterk, net als hun resultaten. Dit artikel zal uitleggen waarom haartransplantaties levenslang meegaan en de gevallen waarin het haar niet levenslang groeit.
Donor Dominantie Theorie
De basis van chirurgische haarrestauratie is gebaseerd op een theorie genaamd donordominantie. Deze theorie werd voor het eerst ontdekt door een chirurg met de naam Dr. Norman Orentreich in 1952. Deze Dr. Orentreich liet zijn werk in 1959 publiceren, en hij was degene die de term ‘donordominantie’ bedacht. We hebben het hier dus over een deel van het achterhoofd dat erfelijk onbelast is.
Het principe van haartransplantatie
Het fundamentele principe van haartransplantatie chirurgie is dat het haar, genomen van de achter-ren zijkanten van het hoofd genetische niet gevoelig is voor het zogenaamd DHT-hormoon, zelfs wanneer die haren getransplanteerd worden naar een andere locatie. DHT is de belangrijkste boosdoener voor het activeren van het mannelijke en vrouwelijke haaruitval patroon.
Dus levenslang groeien
Daarom, als je het haar van iemand met volle en gezonde haren van zij- en achterkant van de hoofdhuid zou kunnen gebruiken dat haar in de kalende gebieden, zal blijven groeien. Dus, de dominante genetische weerstand gaat niet weg, ongeacht waar het haar wordt geplaatst.
Er is geen universele veilige zone
Geen twee mensen zijn hetzelfde, vooral als het gaat om haaruitval. Dr. Norwood creëerde de “Norwood schaal”,met de mogelijke fasen to waar de haaruitval kan gaan. Niet iedereen zal in een Norwood 7 fase van haaruitval eindigen. Die fase 7 is het beroemde kransje dat van oor tot oor over het achterhoofd loopt.
Sommige mannen en vrouwen komen niet verder dan wat meer inhammen. Bij vrouwen gaat de haaruitval meestal niet tot het gaatje. In de meeste gevallen wordt het haar boven op het hoofd dunner (diffuus) zodat je de hoofdhuid er door heen kan zien. . Het varieert echt en hangt af van de gevoeligheid van het individu voor DHT. Voor sommige ongelukkige gevallen is zelfs het haar op de rug en zijkanten van de hoofdhuid gevoelig en kwetsbaar voor de effecten van DHT- deze aandoening heet Diffuse Unpatterned Alopecia (DUPA). De relevantie is dat iemand met DUPA in de beginfase van de haaruitval een haartransplantatie kan krijgen, maar het haar later alsnog kan uitvallen. In dit geval is die haartransplantatie dus niet voor de rest van het leven. Gelukkig komt DUPA niet veel voor en behoort bij vrouwen tot de uitzonderingen.
Haaruitval door andere oorzaken
Haaruitval kan ook optreden door een haarziekte die Alopecia Areata (pleksgewijze haaruitval) en Alopecia Totalis (helemaal geen haargroei). In dat gevalm is een haartransplantatie niet mogelijk omdat er geen veilig donorhaar is.
De universele veilige zone
Al is de universele veilige zone nog zo groot, een behandeling van een heel kaal hoofd met nog wel een kransje is niet mogelijk. De haarfollikels moeten dan zover uit elkaar worden gezet dat je van haar naar haar kan fietsen. Als er dus geen zicht is op de uiteindelijke haaruitval, een haartransplantatie stopt namelijk niet verdere haaruitval, moet een strategisch masterplan worden gemaakt met de behandelend arts. In zo’n geval is het beter om de haarlijn hoog te houden en de kruin te vergeten. Als het donorhaar kan namelijk nodig zijn om eventueel later het middendeel van het hoofd te behandelen.
Het bouwen van een masterplan
Het opstellen van een langetermijnplan is cruciaal voor het bereiken van resultaten die de tand des tijds kunnen doorstaan en eeuwig duren. Zoals eerder vermeld, niet elke haar restauratie arts is hetzelfde. Vaardigheden, ervaring, resultaten lopen sterk uiteen. Het zou het beste zijn als je op zoek gaat naar een ervaren arts bij wie je de resultaten kan beoordelen en die erkend is onder zijn patiënten voor hun resultaten.
Hierbij een nuttige link: https://www.haarproblemen.nl/hoe-moet-je-een-haartransplantatie-arts-kiezen-2/
HANDIGE LINKS NAAR HANS J. DIKS
- Hierbij mijn cv, zodat je kan zien met wie je hebt te maken: cv: Hans J. Diks
- Ik weet ook niet alles. Dus heb ik een adviesraad: Adviesraad haarproblemen
- Gratis nieuwsbrief en e-boek over haarproblemen:Gratis e-boek
- Gratis digitaal consult met mij: Digitaal spreekuur
- Persoonlijk en onafhankelijk privé consult met mij: Privé consult
Vragen? Gratis digitaal spreekuur
www.haarproblemen.nl/gratis-digitaal-spreekuur
Gegroet, Hans J. Diks, onafhankelijk expert haarproblemen
Columns in:
Top Hair: https://www.tophair.nl
Gezond en Zo: https://gzndenzo.nl/
European correspondent International Hair Authority (IHA) https://hairauthority.com/european-report/
“En bovendien ben ik van mening dat je alleen recht hebt op succes als je waarde toevoegt” (Hans J. Diks)
Deze non-profit website wordt mede mogelijke gemaakt door onze sponsors