Reden 1:
Het is niet jouw hoofd en niet jouw haar. Iedereen is uniek. Zelfs bij een eeneiige tweeling zijn de resultaten niet gelijk.
Reden 2:
Foto’ s zijn 2 dimensionaal (geen diepte) en daardoor lijkt haar op foto’s en video’s altijd dikker. De werkelijkheid is 3D (met diepte).
Reden 3:
Vaak is de “voor foto” onder andere omstandigheden gemaakt als de “na foto” Andere stand van het hoofd, andere belichting, andere vorm van het kapsel.
Reden 4:
Met foto shoppen kom je een heel eind.
Reden 5:
Wat denk je. Laten ze de minder goede of alleen de goede resultaten zien?
Reden 6: Het komt jammer genoeg ook nogal eens voor dat er foto’s van andere klinieken worden gebruikt. Zonder toestemming natuurlijk.
Reden 7. Er zijn momenteel prima haarverdikkingsmddelen op de markt. Zoals bijvoorbeeld vezels die aan je haar hechten. Ook zijn er sprays met een kleurtje in de handel. Ik ben daar niet zo tevreden over. Als je er teveel van gebruikt gaat het op schoensmeer lijken. Ook moet je regelmatig de badkamer een vers kleurtje geven.

Hier kun je duidelijk zien dat er gesjoemeld is. Waarschijnlijk met een haarverdikkingsspray.
Waar je wel wat aan hebt zijn echter cliënten. Vraag of je op een willekeurige dag als de kliniek check-ups doet in de wachtkamer mag zitten. Praat dan met die mensen die op controle komen. Dan kun je nog niet het resultaat zien dat jij kunt verwachten want jouw haar en hoofd is anders, maar in ieder geval krijg je dan een onbevooroordeelde indruk van de resultaten van die kliniek. Hieronder een voorbeeld van mijn foto’s waar je niets aan hebt.


En dit zijn voor- en na foto’s van mijn haartransplantatie. Gezien de stand van het hoofd en de belichting heb je hier dus niets aan. Het resultaat bij mij is prima, maar zo dik als het op na-foto te zien is, is het echt niet. Ik ben er echter wel heel tevreden mee en daar gaat het om.