Haartransplantatie. Wat mag je verwachten

Een volle kop met haar?

Ik zie dat nog al eens in advertenties voor haartransplantatie of haargroeimiddelen. Zou het waar zijn? Nee dus. Bij een haartransplantatie wordt her haar alleen maar verdeeld over het hoofd. Alleen nu wat eerlijker. Wat je uit het achterhoofd (donorgebied) weghaalt, en dat kan natuurlijk maar in beperkte mate, wordt verplaats naar het bovenhoofd. En dat is alles.

Wat is de werkelijkheid

Haartransplantatie kan het verschil maken tussen kaal en niet meer kaal.Je bent echt kaal als je direct op het bovenhoofd kijkt en geen haar meer aan treft. Als er nog wat haar, hoe weinig dan ook, lijk je niet kaal. Dat weinige haar kan echter later wel uitvallen. De natuur staat niet stil.

De widdows peak

Dat is een Engels wordt voor een plukje haar dat midden op het hoofd, net boven het voorhoofd,  blijft zitten en meestal nooit zal uitvallen. Zelfs die mannen lijken niet kaal in vergelijking met iemand die niets meer heeft op het bovenhoofd. In mijn tijd in de kliniek hebben wij daar een man die heel veel te weinig donorhaar had toch blij mee kunnen maken. 

Accepteer de beperkingen

Haartransplantatie is de laatste jaren enorm vooruitgegaan. Eerst met zogenaamde “plugs”, zoals op een borstel. Nu haar voor haar zodat het voor de omgeving onmerkbaar is dat je een haartransplantatie hebt ondergaan. Maar troost je met het idee dat je niet meer “KAAL” bent.Dat heb je toch mooi bereikt. Je eigen haar van vroeger terug is onmogelijk.

De toekomst

In diverse laboratoria in de hele wereld zijn ze naarstig op zoek naar “de heilge graal”. Het multipliceren van haarfollikels.  Ze zijn zelfs al zover dat je als je bang bent om in de toekomst kaal te worden, je alvast wat gedupliceerde haarfollikels kan laten opslaan. Een “haarfollikel bank” dus. Ze zijn nog niet zover dat die behandelingen in de praktijk al toegepast kunnen worden. Dat gaat nog wel even duren maar dat het gaat gebeuren staat al wel vast.  En dan kan je wellicht net zo veel haar weer krijgen als vroeger.

Meer info:https://www.haarproblemen.nl/?s=haartransplantatie


 

Voor een gratis digitaal consult met Hans J. Diks: ga je naar: https://www.haarproblemen.nl/gratis-digitaal-spreekuur-hans-j-diks/

Voor een persoonlijk  en onafhankelijk privé consult met Hans J. Diks ga je naar: https://www.haarproblemen.nl/8513-2/

In 1 minuut naar de informatie die jij zoekt op:https://www.haarproblemen.nl/haarproblemen-informatie-zoeken-2/


Deze informatie wordt je aangeboden door Hans J.Diks, internetjournalist (lid NVJ)

Hans J.Diks is werkzaam voor de Stichting Medi-Budget, een non-profit organisatie op het gebied van voorlichting bij haarproblemen voor de consument .

Ik heb geen commerciële bindingen met klinieken. Daardoor kan ik onafhankelijkheid garanderen.

Ook mijn sponsors hebben geen invloed op mijn berichten. Zij zijn echter wel ethisch geselecteerd.