Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

HAARUITVAL AAN BEIDE ZIJDEN VAN DE FAMILIE

Haarverlies komt van meerdere genen die van beide kanten van de familie kunnen komen. Als je dus de kans op haaruitval wilt inschatten moet je aan beide zijden van de familie kijken. Kijk bij moeder ook eens naar haar broers. Ook kan haaruitval een generatie overslaan. Dus inschatten van toekomstig haarverlies als er nog geen tekenen zijn is erg moeilijk.

De haarcyclus

Haargroei gaat door een cyclus van groei, uitval en rust. Het haar kan tussen de 2 tot 6 jaren groeien met ongeveer een centimeter per maand. Dan komt de rustfase van een paar weken waarna het haar uitvalt en nieuw haar begint te groeien.

De beroemde 100.000 haren

Gemiddeld heeft de mens 100.000 haren op het hoofd en verliest daar gemiddeld 100 per dag van zonder dat er sprake is van blijvende haaruitval. We denken niet aan haaruitval totdat het zichtbaar wordt en pas dan gaan we ons zorgen maken. Tegen die tijd echter is er al heel wat haar verloren.

Ouder worden

Het ouder worden hoeft niet perse gepaard te gaan met haaruitval. Wel is het zo dat bij de meeste mensen de individuele haren wat dunner worden. Een kleinere diameter dus.

Medicijnen

Er zijn medicijnen, minoxidil en finasteride, die kunnen voorkomen dat de haaruitval verder gaat en soms ook wat meer haar opleveren. Het nadeel van deze middelen echter is dat ze levenslang moeten worden gebruikt. Als je stopt valt al het bespaarde haar in korte tijd alsnog uit.

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.