Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Haaruitval bij kinderen. Een haarwerk als oplossing?

Eerlijke en onafhankelijke voorlichting voor de consument

Heb je iemand in de buurt, in de familie of in de kennissenkring met haarproblemen?
Ik zou het op prijs stellen als je mijn informatie dan wilt doorsturen. 
Je kan daar een ander mee helpen.

Hoe vertel ik het mijn kind met haaruitval?

Als voorbeeld heb ik deels een verhaal uit het Engels vertaald van een moeder met een 3-jarige dochter met haaruitval sinds  één jaar.

Hoe je een haarwerk kan introduceren bij een jong kind.

De moeder: “Ze vraagt elke dag over haar haar. Ik probeer haar dan uit te leggen dat haar haar nog slaapt. .Dat accepteert ze dan en zegt “ok” en begint te spelen met speelgoed. Ze is een uitgaand meisje en een blij kind. Mijn hoofddoel is dat ze kan wennen aan haarwerk. Beter zou zijn als ze haar kaalheid accepteert maar dat kan je van een kind van 3 niet verwachten”

De aanschaf van haarwerk voor kinderen

In Nederland kan je wat extra,s krijgen van de zorgverzekeraars maar goede haarwerken zijn duur. Gelukkig zijn er ook instellingen die je bij de aanschaf kunnen helpen. Het komt ook voor dat er donoren zijn die hun langer haar laten afknippen om ze belangeloos te schenken aan die instellingen.Ook kinderen doen daar aan mee.  Je kan die instellingen vinden op Google onder “haar doneren”.

Het wennen aan haarwerk

Je kan beginnen met diverse hoofdbedekkingen voor kinderen om daar alvast aan te wennen.

(voorbeelden: https://nl.pinterest.com/cancerchemohat/childrens-head-covers-for-hair-loss/ )

Het is belangrijk dat kinderen het leuk gaan vinden om met haarwerk om te gaan. Dat kan je doen door een goedkoop pruikje te kopen, bijvoorbeeld in een feestwinkel, en daar mee kappertje te spelen met je kind.

Zodra ze dat leuk gaan vinden kan je gaan vertellen dat ook zij weer mooi haar kunnen krijgen. Neem je kind altijd mee als je iets ga bespreken over een haarwerkje.

Meer info: nhttps://www.haarproblemen.nl/?s=haarwerken


Over Haarproblemen.nl

Haarproblemen.nl is de website van de non-profit stichting Medi-Budget. Deze stichting streeft er naar om eerlijke en onafhankelijke informatie te geven over haarproblemen met als prioriteit haaruitval en haartransplantatie. De redactie is in handen van Hans J. Diks en hij wordt bijgestaan door een adviesraad met experts op ieder gebied van haarproblemen, medisch en niet-medisch. www.haarproblemen.nl/adviesraad

Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ)

Ervaringsexpert

“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt”(Diksy) 

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.