Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Haaruitval. Waar blijft de oplossing?

Eerlijke en onafhankelijke voorlichting voor de consument

Heb je iemand in de buurt, in de familie of in de kennissenkring met haarproblemen?
Ik zou het op prijs stellen als je mijn informatie dan wilt doorsturen. 
Je kan daar een ander mee helpen.

Wanneer nu eindelijk resultaat?

Met de nu volgende informatie wil ik een zo actueel en volledig mogelijk beeld geven van de stand van zaken op het gebied van de research naar haaruitval, dus het bestrijden van kaalhoofdigheid. Het is gebleken dat er nog enorm veel misverstanden bestaan over de oorzaken van kaalhoofdigheid,  de tegenwoordig toegepaste oplossingen en de vooruitzichten voor een definitieve oplossing.

De 10 meest veelbelovende onderzoeken

Dit bericht bevat een lijst van de meest levensvatbare en relevante haar research behandelingen die in ontwikkeling zijn. Bepaalde behandelingen hebben een groter potentieel dan anderen en dus ze staan in volgorde van relevantie. Relevantie, in dit geval, is mijn mening over de behandeling van de gecombineerde werkzaamheid en de kans op toepassing in de praktijk in de komende jaren.  No: 1 is de meest relevante,enzovoort.

Welke zijn die 10 onderzoeken?

1.   Replicel /  Shiseodo,  het meest veelbelovend?

2.  Histogen

3.   Brotzu Lotion 

4.   RiverTown Therapeutics Inc. 

5.   Tsuji-Riken/Organ Technologies 

6.   Follica

7. .  Follicum

8.   Samumed

9.   Allergan (from Kythera)

10.   Dr. Angela Chrisiano & Dr. Colin Jahoda

ad 1. Shiseido/ReplicelOnder de aanduiding RCH-01,kweekt Replicel van iemands eigen goede haar follikelcellen en vermeerderd die in het laboratorium omdan vervolgens die cellen opnieuw te injecteren in de eigen hoofdhuid. Eerst wordt door middel van een biopsie een aantal haren met gezonde haarzakjes verwijderd. Vervolgens wordt een specifieke cel van de follikel ontleed en gekweekt in een groeimedium. De cellen worden dan vermeerderd in de miljoenen en dan terug in de hoofdhuid geïnjecteerd. Er is een korte video over de procedure hier. watch our video.

Replicel is betrokken geweest bij veel activiteit in het afgelopen jaar om hun RCH-01 behandeling tot een wereldwijd succes verder te ontwikkelen. Replicel iis een samenwerking aangegaan met een als  Shiseido, die de vierde grootste cosmetica bedrijf in de wereld is. In mei 2014 opende Shiseido een enorme biotechnologie faciliteit in Japan voor het versnellen van de lancering van Replicel’s technologie RCH-01. Deze inspanning valt perfect samen met Japan’s nieuwe wetgeving die is ontworpen om te  om het proces voor stamcel technologieënte versnellen. Met andere woorden,  Japan is nu een ideale plek voor het starten van een nieuwe technologie en het snel op de markt brengen daarvan. Om duidelijk te zijn, Shiseido en Replicel zijn afzonderlijke bedrijven. Replicel heeft echter vergunning gegeven aan Shiseido om de rechten om de RCH-01 technologie verder te ontwikkelen in verband met die versnelde regelgeving pad in Japan. Als tegenprestatie verwerft Shiseido dan de rechten voor toepassing in Asia. Het is vermeldenswaardig dat Shiseido haar eigen wetenschappers in dienst heeft die werkzaam zijn op een ook aparte haar-regeneratie technieken zoals cuvetten van iPS. 

Status: Shiseido’s Japan trial has launched in 3rd quarter 2016. Estimated market release by 3rd quarter 2018 in Japan.

www.replicel.com

ad 2. Histogen    (HSC) is een cel geconditioneerd medium dat is afgeleid van neonatale cellen, gekweekt in embryonale-achtige omstandigheden. Het is een injecteerbare serum dat wordt gebruikt om de groei van nieuwe haarzakjes, alsmede de bestaande in iemands hoofdhuid te stimuleren. Deze behandeling werd voor het eerst rond 2008 aangekondigd en een heleboel  mensen waren enthousiast . De werkzaamheid van HSC  is gebleken in een grote aantal klinische proeven. De behandeling is verfijnd en toegepast bij zowel mannen als vrouwen en naar verluidt effectief bij aanzet van het  haar bij de tempels, alsmede in de hoofdhuid. Dit alles nog steeds in de onderzoeksfase. Het HSC product heeft in de afgelopen jaren minder cellulaire onzuiverheden bevat en een meer geconcentreerde formule van groeifactoren gekregen

Punt van belang:  dit is een behandeling waarbij een zeer hoge graad van gemak bereikt kan worden.  Je kan theoretisch even binnen lopen, de injecties ontvangen, en weer naar buitenlopen Het is niet nodig om eigen cellen te oogsten om dan later weer terug te komen om cellen geïnjecteerd te krijgen  zoals bij andere cellulaire behandelingen. Fase 3 onderzoek ligt  ter goedkeuring in afwachting in Mexico om te worden gestart. Histogen is ook momenteel ook op zoek om een proces voor de goedkeuring in Japan en China te starten.. Potentieel op de markt in Mexico in 201

Status: Phase 3 trial for approval in Mexico awaiting to be initiated. Histogen is also presently looking to launch a trial for approval in Japan and China. Potentially on the market in Mexico in 2018.

www.histogenics,.com

ad 3. Brotzu Lotion.   “Brotzu”-Lotion is een product dat is gemaakt door  Dr. Giovanni Brotzu, een vasculaire chirurg uit Italië. Deze haargroei behandeling werd ontdekt terwijl Dr. Brotzu aan het testen was van de formulering van een drug voor de behandeling van vasculaire insufficiëntie in patiënten met diabetes. Hij merkte op dat deze behandeling haar op de benen gaf van de patiënt die Brotzu behandelde waarna zijn team de formile ook op de hoofdhuid testten. Die test  bleek de moeite waard. De formule werd vervolgens gewijzigd gebruik van DGLA in plaats van PGE1, omdat DGLA niet zou worden geclassificeerd als een geneesmiddel en daardoor veel minder klinische proeven benodigd waren om  te worden goedgekeurd als middel voor haargroei . De bekende ingrediënten van deze lotion omvatten DGLA, Carnitine, S-equol en kationogene liposomen.

Het farmaceutische bedrijf Fidia Pharma heeft de rechten verkregen voor de vervaardiging van de Brotzu-formule en het uitvoeren van een klinische studie met de lotion voor gebruik bij mensen met AGA. Het onderzoek is nog gaande en Fidia heeft gezegd dat de behandeling beschikbaar kan zijn tegen eind 2018.
Punten van belang: Fidia Pharma kocht de rechten op het ontwikkelen van deze haar groei lotion na het bekijken van zijn voorlopige gegevens. Dr. Brotzu heeft ook een dwingende foto vrijgegeven in 2016 van een jong meisje met alopecia areata die de lotion gebruikte en indrukwekkende resultaten kreeg. Omdat de behandeling naar verwachting zal worden geclassificeerd als een cosmetisch middel kan het middel over de toonbank woede verkregen zonder recept.

Status: Clinical efficacy trial is ongoing and Fidia Pharma has said the lotion should be released by the end of 2018.

www.bit.ly/2uMHXoN

ad 4. RiverTown Therapeutics Inc–   RT1640 is samengesteld uit minoxidil, ciclosporine-A, en een nieuwe drug RT175. Deze compound is ontwikkeld door de oprichter van RiverTown Therapeutics Inc., David Weinstein MD, PhD. In een fase 1 proef, 100% van de mensen die de behandeling gebruikt had bevredigend haargroei en, naar verluidt, verschillende mensen had volledige haar regeneratie. RiverTown Therapeutics debuteerde hun fantastische haar groei resultaten op follikel dacht. De drie agenten in RT1640 handelen op verschillende trajecten van de AGA en synergize ter bevordering van de groei en het onderhoud van de haarzakjes. RT1640 ook reanimates de melanocytische voorlopercellen waardoor haar haar kleur, vandaar, RT1640 is gezegd dat het pigment te herstellen geregenereerd haar zo goed. Interessant genoeg, RT1640 kwam tot leven door middel van haar oprichter persoonlijk belang bij het herstellen van zijn haargroei.
Punten van belang: deze resultaten voor RT1640 zijn de meest significante haren regeneratie resultaten die ik ooit van een Topische behandeling meegemaakt heb. Niet alleen doet RT1640 regrow haar, het herstelt ook het pigment aan het haar dat het regenereert. De sterke veiligheid-profielen van de drie agenten die deel uitmaken van de RT1640 moeten kunnen profiteren van de klinische proef proces.
Status: Momenteel werven van fondsen voor een fase 1B/2A studie in 2017.

Status: Currently raising funds for a Phase 1B/2A study in 2017.

www.rivertowntherapeutics.com

ad 5. Kyocera-Tsuji-Riken/orgel Technologies – Dr. Takashi Tsuji  werkt in een van de meest geavanceerde labs in de wereld van dhet Riken Institute in Japan. Hij nam de taak op zich voor het gebruik van stamcellen om haren te laten groeien. Vervolgens kreeg hij grote partners om zijn werk verder te helpen. In mid-2016 werd bekend dat Riken   een joint venture met het elektronikabedrijf Kyocera zou aangaan om de technologieën van Dr. Tsuji op de markt. te brengen. In de joint venture gaat Kyocera de cellverwerking-apparaten ontwikkelen en RIKEN het onderzoek dat verantwoordelijk is voor het kweken van de stamcellen, de manipulatie, het productieproces en de uitvoering van de preklinische proeven.

De behandeling bestaat uit een klein aantal haarzakjes te extraheren uit iemands hoofdhuid-donorgebied en het isoleren van twee specifieke soorten cellen van de follikel – papilla cellen en epidermale cellen.  Deze cellen worden vervolgens gekweekt, vermenigvuldigd en gecombineerd tot een haarfollikel  of “folliculaire primordium.”  Zodra de haarfollikels vermenigvuldigd zijn worden ze vervoerd naar een kliniek waar zij kunnen worden ingeplant in de hoofdhuid van de oorspronkelijke donor.

Status: Currently undergoing research with a goal of market release in 2020.

http://bit.ly/2tD4ksv

ad 6. .-Follica. Follica  Is  één van de stilste bedrijven aan de horizon van haar groei behandelingen.  Follica werd opgericht in 2007 en de wetenschap is gebaseerd op het creëren van kleine wondjes in de hoofdhuid voor het genereren van haarfollikels. Omdat  de oorspronkelijke klinische proeven niet de gewenste resultaten gaven richtte   Follica zijn onderzoek op het combineren van nieuwe verbindingen met micro-verwonding voor de verspreiding van de vorming van de haarfollikel. De naam van de Follica behandeling is bekend geworden als een acroniem: “RAIN.” The RAIN behandeling is een tweedelig proces dat uit

1) een micro verwondings therapie gecombineerd met toegepaste verbindingen die in de kliniek plaatsvindt,

2) gevolgd door een pakket voor de behandeling thuis waarbij een smartphone app behulpzaam is om de gebruikers thuis te helpen  .

Punten van belang: is dat mede-oprichter van Follica,  Dr. George Cotsarelis  bekend is met het onderzoek naar haarfollikels en heeft haargroei gerelateerde octrooien op zijn naam staan.  Follica is van plan om nu, na 10 jaar onderzoek, een cruciaal proces in het onderzoek te starten.  in afwachting van de resultaten kan dat leiden tot  een Follica haargroei therapie en worden goedgekeurd voor de markt in 2018.

Status: Aiming at FDA clearance in 2017 for a commercial release in 2018.

www.follicabio.com/

ad 7. Follicum is een Zweeds biotechnologiebedrijf dat menselijke peptiden onderzoekt voor het gebruik en de stimulering van de haargroei.  De peptide kandidaat  van Follicum heet FOL-005.  Interessant is dat hetzelfde peptide ook gebruikt wordt in zowel de haargroei als de remming daarvan. . Volgens de CEO van Follicum, Dr. Jan Alenfall, zullen verschillende factoren beslissen welk groei / remmings/effect wordt bereikt van FOL-005; zoals de dosering, de manier waarop die het wordt toegediend, en het type haarfollikel. 

Follicum leert meer van de peptide methoden door middel van haar eerste klinische proeven. Een fase 2A trial van FOL-005 zal worden voltooid in januari 2017. Het wachten is op die resultaten. Het effect van haargroei van dit peptide werd per ongeluk ontdekt in muizen in 2004. Dit betekent dat ze 11 jaar tijd hebben gehad om een en ander te onderzoeken na deze vondst.  Follicum werkt met haar beroemde onderzoeker Ralf Paus sinds 2012 verder aan het onderzoek. 

Status: Phase 2A trial to conclude in Jan. 2017, Results to follow in early 2017

http://follicum.se/

 

ad 8. . Samumed-SM04554 is een actuele oplossing van een klein molecuul dat de Wnt activeert de haren te laten groeien.  In maart 2016 presenteerde  Samumed hun langverwachte fase 2 resultaten aan de Amerikaanse Academie van Dermatologie. De resultaten van fase 2 kreeg een gemengde reactie in de online wereld van haargroei experts, maar het belangrijkste is dat  het haar in het proces groeide. Er werd ongeveer een toename van 10% toename van haar dichtheid  waargenomen in de groep die het beste reageerde.  

Samumed heeft  inmiddels een tweede fase 2 studie afgewerkt om beter te begrijpen hoe hun molecuul het voor el;kaar krijgt het haar te laten groeien. De bevindingen uit de eerste fase 2 studie leiden tot de conclusie dat deze drug  geen “dosis reactie” bij patiënten opriep. Dit betekent dat meer van het middel  toevoegen aan een patiënt  niet tot meer resultaten leidt. Het vinden van de “precies goed” dosering en toepassing is belangrijk voor dit middel om op zijn best te werken. 

Status: Have recently completed the biopsy analysis Phase 2 trial. Samumed has announced a third Phase 2 trial will happen sometime in 2017 before moving into a Phase 3 trial.

www.samumed.com

ad 9. Allergan (vanuit Kythera) – Setipiprant is een orale medicatie of pil. Het is met name een prostaglandine 2 (PGD2R) receptor antagonist.  Setipiprant werd oorspronkelijk ontwikkeld voor medische toepassingen naast haargroei  Nadat George Cotsarelis  ontdekte dat PGD2 receptoren  een belangrijke rol kunnen spelen bij haargroei begon Kythera preklinische proeven samen met Cotsareli om te bepalen in hoeverre PGD2R antagonisten waarde hadden bij het ontwikkelen van een haargroei behandeling. 

Ongeveer twee jaar later kondigde  Kythera aan dat het de rechten van Cotsarelis had verkregen om PGD2R als Setipiprant voor de haargroei in wimpers te gebruiken. Na die tijd heeft Allergan die rechten via Kythera  verworven. Setipiprant ondergaat nu een fase 2A klinische proef voor haargroei van hoofdhaar in welke finasteride één van de voertuigen van de controle is. De studie  wordt in september 2017 worden afgerond. Setipiprant voor wimpers heeft al een fase 3 trial in de VS ondergaan. Dit moet het enige tijd besparen tijdens het proces met de FDA.  

Status: Undergoing phase 2A clinial trial with a completion date of Sept. 2017

https://www.allergan.com/

ad 10. Dr. Angela Chrisiano & Dr. Colin Jahoda (Aclaris & Rapunzel) – twee van de meest prominente namen als het gaat om onderzoek van de haarfollikel.  Dr. Jahoda’s werk  is gericht 3D dermale papilla te kweken, terwijl Dr. Christiano vaak de krantenkoppen van het nieuws heeft gehaald voor haar onderzoek naar de JAK-remmers en haargroei.  Dr. Christiano heeft zelfs onlangs haar JAK IP research verkocht aan Aclaris Therapeutics die proeven voor JAK inhibtors  voor gebruik bij de behandeling van AGA en alopecia areata uitvoert.

Sterker nog, deze twee onderzoekers zijn naar verluidt nu ook gestart om samen te werken in  Christiano’s nieuwe start-up “Rapunzel” om een behandeling te ontwikkelen met behulp van gekweekte haarfollikel cellen.  Christiano heeft onlangs gezegd  “we kunnen bij een rat haren laten groeien enr we denken dat we dat ook kunnen doen met mensenhaar.   Dr. Jahoda heeft al in 1999  zijn eigen haarcellen ingeplant in zijn vrouw’s arm en zag dat zijn cellen op haar arm helemaal terug groeiden.  Ook hebben Jahoda en Christiano een nieuw octrooi voor  3D haarfollikel kweken in januari 2017 vastgelegd. 

Status: Rapunzel could enter headlines as early as 2nd Q 2017.

http://www.aclaristx.com/

Bron: Follicle thought


Meer info: https://www.haarproblemen.nl/?s=research

Over Haarproblemen.nl

Haarproblemen.nl is de website van de non-profit stichting Medi-Budget. Deze stichting streeft er naar om eerlijke en onafhankelijke informatie te geven over haarproblemen met als prioriteit haaruitval en haartransplantatie. De redactie is in handen van Hans J. Diks en hij wordt bijgestaan door een adviesraad met experts op ieder gebied van haarproblemen, medisch en niet-medisch. www.haarproblemen.nl/adviesraad

Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ)

Ervarings expert

“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt”(Diksy) 

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.