Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Haaruitval. Een niet chirurgische behandeling met Platelet Rich Plasma (PRP)

0. logo-haarproblemen

Eerlijke en onafhankelijke voorlichting voor de consument

Heb je iemand in de buurt, in de familie of in de kennissenkring met haarproblemen?
Ik zou het op prijs stellen als je mijn informatie dan wilt doorsturen. Je kan daar een ander mee helpen.

PRP (Platelet Rich Plasma) steeds meer in gebruik als een niet-chirurgische behandeling tegen haaruitval

Bekende namen

Bekende namen die hebben verteld dat zij PRP hebben gebruikt zijn Tiger Woods, Rafael Nadal, Kobe Bryant, Kim Kardashian and Angelina Jolie.

Medische achtergrond

Er zijn ondertussen meer dan 6000 studies gepubliceerd over het gebruik van PRP. Het wordt gebruikt door tandartsen en bij de orthopedische en plastische chirurgie. Recentelijk is PRP door professionele atleten ontdekt als een middel om bij blessures sneller te herstellen.

Hollywood sterren

Ook Hollywoodsterren gebruiken PRP om een jeugdig uiterlijk te behouden. Dat heet dan een “vampier facelift zonder chirurgie”.

PRP bij haaruitval

Steeds meer haartransplantatie artsen bieden nu een PRP haarbehandeling aan vanwege de haargroei potentie. Een recente studie, gepubliceerd in de “British Journal of Dermatology” vond dat PRP een betere standaard behandeling bij Alopecia Areata is dan de huidige behandelingen.

De werking

Hoe kan PRP nieuw leven brengen in follikels die tot nu toe falen?  Platelets zijn hele kleine cellen die belangrijk zijn bij genezing. Platelets bevatten krachtige proteïnen, cytokines en groeifactoren zoals:
• Connective Tissue Growth Factor (CTGF)
• Platelet Derived Growth Factor (PGDF)
• Transforming Growth Factor-beta (TGF-β)
• Epidermal Growth Factor (EGF)
• Insulin Growth Factor (IGF)
• Vascular Endothelial Growth Factor (VEGF)

Uitkomsten van studies

Uit gepubliceerde studies komt als mogelijkheid te voorschijn dat die groeifactoren een belangrijke rol spelen in het reguleren van de haarfollikel functie en daardoor een effectieve behandeling kunnen zijn voor zowel Alopecia Areata als Alopecia Androgenetica.

De toepassing

Het eigen bloed wordt afgenomen (zoals bij een bloeddonor). Dan komt dat bloed in een centrifuge om de platelets te scheiden van andere zaken die in het bloed zitten.  Daarna wordt het weer geïnjecteerd in de hoofdhuid. Als laatste wordt de hoofdhuid behandeld met een zogenaamde Dermaroller, een roller met een aantal hele kleine naaldjes die de huid aan de oppervlakte lichtjes beschadigen waarbij de groeifactoren worden gestimuleerd om hun werk te doen. Een PRP behandeling vereist geen opname en de cliënt / patiënt kan na een uurtje weer naar huis of naar het werk.

Zijn er risico’s bij een PRP behandeling

Omdat ieder mens uniek is kunnen de resultaten nogal verschillen. Na de behandeling kan er een lichte hoofdpijn zijn die makkelijk bestreden kan worden.

Meer info: https://www.haarproblemen.nl/?s=PRP


Over Haarproblemen.nl

Haarproblemen.nl is de website van de non-profit stichting Medi-Budget. Deze stichting streeft er naar om eerlijke en onafhankelijke informatie te geven over haarproblemen met als prioriteit haaruitval en haartransplantatie. De redactie is in handen van Hans J. Diks en hij wordt bijgestaan door een adviesraad met experts op ieder gebied van haarproblemen, medisch en niet-medisch. www.haarproblemen.nl/adviesraad

Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ)

Ervaringsexpert

“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt”(Diksy)

 Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.