logo-haarproblemen

Eerlijk en onafhankelijk 

 Dermale papilla cellen spelen een belangrijke rol bij haarproblemen

Wetenschappers wisten al dat de dermal papilla (DP) cellen een rol speelden bij het regenereren van haarfollikels. Het is een mechanisme dat de haarfollikel beschermt tegen beschadiging, ziekte en het ouder worden. Wat ze echter niet wisten is hoe DP cellen te onderhouden binnen in gezonde haarfollikels zoadat degeneren kan worden voorkomen.

Een nieuwe studie

Die nieuwe studie nu heeft aangetoond dat DP cellen een directe rol spelen bij het gezond houden van de haarfollikels. Deze vinding maakt het nu mogelijk om geneesmiddelen te ontwikkelen die een directe invloed hebben op deze DP cellen en deze weer te verjongen waardoor een gezonde haargroei weer mogelijk kan worden.

Nieuw medicijnen

Deze geneesmiddelen kunnen dat heel nuttig zijn voor de reparatie van beschadigde haarfollikels door ziekte en medische behandelingen zoals chemotherapie en / of radiotherapie.

Wanneer?

Zoals gebruikelijk komt zo’n medicijn er niet van de ene op de andere dag. Meestal is daar wel zo’n 10 jaar mee gemoeid.  Dus ook hier weer is het een kwestie van geduld.

Referenties

  1. Rahmani W., Abbasi S., Hagner A., Raharjo E., Kumar R., Hotta A., Magness S., Metzger D., Biernaskie J. (2014), Hair follicle dermal stem cells regenerate the dermal sheath, repopulate the dermal papilla, and modulate hair type. Dev Cell, Dec 8;31(50:543-58 []

Bron: Bernstein Medical

Door: Hans J.Diks

“je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt” (Diksy)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This