Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

HAARUITVAL DOOR SCHILDKLIERAANDOENINGEN

Het vermogen voor haargroei heeft veel te maken met uw algemene gezondheid. De zogenaamde “bad hair day” komt meestal als u zich niet zo goed voelt of als u een ziekte onder de leden heeft.

Bij schildklieraandoeningen zijn de eerste symptomen haarverlies.

Schildklieraandoeningen en hormonale haaruitval

Als die twee samen gaan kan het zijn dat de haaruitval wordt versterkt. Dan is de kans groot dat de haargroei niet meer terugkomt.

Schildkliermedicijnen

Bij schildklierproblemen worden meestal medicijnen voorgeschreven die als bijwerking haarverlies kunnen veroorzaken. Zulke medicijnen zijn bijvoorbeeld Levoxyl en Synthroid.

Hergroei van haren

Als de oorzaak van het haarverlies alleen aan de schildklier te wijten is komt her haar meestal weer terug als het schildklierprobleem is opgelost en er geen medicijnen meer nodig zijn. Maar niet ongeduldig worden. Dat kan soms meer dan een jaar duren.

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.