Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Menopauze

Haaruitval en de menopauze

Met de menopauze verandert de balans tussen het oestrogeen (vrouwelijke hormonen) en het androgeen (mannelijke hormonen) niveau. Het oestrogeen niveau wordt beduidend lager, soms tot 80 %, terwijl het androgeen niveau maar 10 tot 30% lager wordt.

Onbalans

Door die onbalans, en een gevoeligheid van de hoofdhuid voor mannelijke hormonen kan het haar dunner worden of kale plekken geven.

Wat te doen

Allereerst moet worden vastgesteld wat de precieze oorzaak van het haarverlies is. Er kunnen namelijk meerdere oorzaken in het spel zijn, zoals een ijzergebrek, het gebruik van bepaalde medicijnen of een andere medische oorzaak. Het beste advies is om een dermatoloog te raadplegen die eventueel een hormoonvervangend middel (Androcur) kan voorschrijven. Androcur is in 50% van de gevallen werkzaam.

Cosmetische haarverdikkers

Om het haarverlies te camoufleren kan gedacht worden aan cosmetische haarverdikkers. Meer informatie hierover kunt u vinden op

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.