Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

HAARUITVAL EN FINASTERIDE BIJ VROUWEN

Dr. Sharon Keene en Dr. Andy Goren hebben een studie gedaan over haaruitval bij vrouwen. Eerdere studies hadden aangetoond dat vrouwen na de overgang niet reageerden op het gebruik van finasteride. Finasteride wordt veelvuldig voorgeschreven bij mannen met haaruitval. Door deze bevindingen gingen de onderzoekers zich afvragen of ze in dit geval wel te maken hadden met Alopecia Androgenetica (erfelijke haaruitval).

Maar er zijn ook rapporten gepubliceerd die weer het tegendeel aantoonden, dat er toch een indicatie was van een androgenetisch mechanisme. Om nu te voorkomen dat vrouwen onnodig finasteride gaan slikken kunnen ze beter een zogenaamde HairDX test doen om te zien of hun haaruitval een androgenetische basis heeft en of het gebruik van finasteride hen kan helpen.

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.