Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Haaruitval en zwangerschap

Gedurende de zwangerschap

  • Haarverlies kan soms stoppen

  • Vet haar kan verminderen

  • Minder roos is ook mogelijk

  • Meer glans en volume

  • Kortom, een complete verbetering van de haarkwaliteit

Direct na de bevalling

Jammer, alle voordelen die behaald waren tijdens de zwangerschap houden op. Er komen zelfs meer haarproblemen zoals extra haaruitval. Dit gebeurt meestal 2 tot 3 maanden na de bevalling. De haaruitval kan dan 3 tot 4 weken zeer heftig zijn en vermindert dan geleidelijk.

Hoe komt die extra haaruitval?

Hormonen. Hormonen zijn zo bepalend voor ons en bij de haren direct zichtbaar als er wat veranderd. De hormoonhuishouding krijgt zogezegd een opdonder van de bevalling. Na de bevalling verdwijnen alle voordelen die er waren tijdens de zwangerschap Voordelen die veroorzaakt werden door de toename van het hormoon oestrogeen. Het is mogelijk om in deze fase 20 tot 30% van de haren te verliezen.

Gevolgen en maatregelen

Over het algemeen stopt de haaruitval na een paar maanden en is het oorspronkelijke haar na 8 tot 12 maanden weer op peil. Zo niet, dan is het advies een dermatoloog te raadplegen. Onnodig te zeggen dat het gebruik van natuurlijke vitaminen en mineralen onmisbaar is. Maar dat wist u al.

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.