Haaruitval. Hoe kunnen vrouwen Minoxidil het beste gebruiken?

rp_hansdiks-150x150111111111.jpg

Hans J.Diks, haarconsument

Welk percentage dienen vrouwen te gebruiken.
Minoxidil is een zogenaamd generiek geneesmiddel. Dat betekent dat iedereen die aan speciale voorwaarden voldoet Minoxidil mag fabriceren, De reden ervoor is dat het octrooi op minoxidil voorbij is. Ook uw apotheek kan het maken en dan bent u er in elk geval zeker van dat u het geschikte fabrikaat krijgt. 

Minoxidil 2 percent en 5 procent
Vrouwen gebruiken meestal Minoxidil 2 percent omdat 5 percent als bijwerking gezichtsbeharing kan veroorzaken op plaatsen waar je het echt niet wilt hebben. Als het aanbrengen van Minoxidil 2 percent twee maal per dag een moeilijkheid is kan je Minoxidil 5 percent proberen en dan eenmaal per dag toepassen. Voor Minoxidil 2 percent heb je geen recept nodig. Voor Minoxidil 5% percent wel. 

Hoe kan je minoxidil het beste aanbrengen
Minoxidil moet op de hoofdhuid worden aangebracht op die plaatsen waar er een probleem is. Daarom niet op de haren want haren zijn hygroscopisch (vochtaantrekkend) waardoor de minoxidil wordt opgezogen door het haar eer het de hoofdhuid heeft bereikt. De beste manier van aanbrengen is door scheidingen van ruwweg 1 cm breed te trekken in handdoekdroog haar opdat de hoofdhuid simpel te behandelen is.
haar 16
Waar moet je minoxidil aanbrengen
Op de kale huid mag je van Minoxidil geen resultaat verwachten. Aan de haarlijn mag je rendement verwachten als de haaruitval nog in de beginfase is. Het beste rendement met Minoxidil mag je verwachten bovenop de schedel en bij het zogenaamde “vellus” haar. Dat is haar dat al is beschadigd. Het is kroezig, broos en groeit niet langer of heel aarzelend. Tevens is de kleurnuance lichter geworden. 

Het is geen kuurtje, doorlopend gebruiken
Het is van het grootste belang dat u Minoxidil aanhoudend blijft gebruiken. Na het kappen met de behandeling verliest U versneld al het bespaarde haar. U weet dan echter wel beslist dat het heeft gewerkt. 

Shedding
Shedding (versnelde alopecie) kan in de beginfase van het gebruik van Minoxidil gebeuren maar dat stopt na 3 tot 6 maanden. Dus niet (onnodig) bang zijn in het begin.

 logo-haco

Onafhankelijke en eerlijke voorlichting over alle haarproblemen

Deze informatie wordt u aangeboden door Hans J.Diks, internetjournalist (lid NVJ).

Hans J.Diks is als vrijwilliger werkzaam voor de Stichting Medi-Budget,

een non-profit organisatie op het gebied van voorlichting bij haarproblemen.

        “Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt, toch?” (Diksy)

Pin It on Pinterest

Share This