Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Haaruitval. Moet ik haaruitval medicijnen levenslang gebruiken?

Artikelen van Hans J. Diks mogen gratis worden overgenomen mits o.v.v. BRON:   www.haarproblemen.nl

 logo_haarproblemen

Eerlijk, onafhankelijk, betrouwbaar

Heb je iemand in de buurt, in de familie of in de kennissenkring met haarproblemen? Ik zou het op prijs stellen als je mijn informatie dan wilt doorsturen. Je kan daar een ander mee helpen.


 Haaruitval

Moet ik haaruitval medicijnen levenslang gebruiken?

Levenslang

Het woord “levenslang” heeft een duidelijke betekenis en kan niet anders worden opgevat. Levenslang betekent doorlopend, voor altijd, blijvend. Haaruitval medicijnen bij een erfelijke haaruitval moeten inderdaad, volgens de huidige stand van zaken, levenslang worden gebruikt om de resultaten die zijn behaald niet te verliezen. Als de behandeling wordt gestopt gaat al het behouden haar uitvallen en dan ook nog versneld.

De verpakking

Je zou dus denken dat op iedere verpakking van zo’n middel moet staan:

  • Gebruik dagelijks ( 1-2 x per dag) of iets dergelijks
  • Niet gebruiken bij borstvoeding of zwangerschap
  • Raadpleeg uw dokter voor gebruik
  • Bij gebleken resultaat levenslang gebruiken

En vreemd genoeg staat dat laatste er meestal niet op. Ik hou van duidelijkheid en dus ook voor labels die alles vertellen, ook eventuele nadelen. Eigenlijk moet dat “levenslang” bij iedere gebruiksinstructie staan. Raadpleeg uw dokter voor gebruik levenslang bijvoorbeeld. Dan kan je voorkomen dat een patiënt naderhand zegt: Bedoel je dat ik dat levenslang moet gebruiken? Als ik dat had geweten had had ik er wel beter over nagedacht

 Haaruitval behandelingen met levenslang gebruik

Als de haaruitval wordt veroorzaakt door erfelijke factoren (ook wel androgenetische haaruitval genaamd) dan dient dat middel, na gebleken succes, levenslang te worden gebruikt. Neem bijvoorbeeld het door de FDA erkende medicijn Minoxidil en Finasteride. Dat moet levenslang worden gebruikt en dat houdt veel mensen tegen om het te gebruiken. Daar komt bij dat het minstens 6 maanden duurt voordat enig resultaat zichtbaar is waardoor veel mensen er al eerder mee zijn gestopt. Zij hebben geen geduld en zien dan weer een ander middel op de markt verschijnen en gaan dat dan proberen.

Wanneer stoppen?

Als er enig resultaat is en de behandeling wordt toch gestopt begint de haaruitval weer opnieuw en nu versneld. Dat geldt voor alle behandelingen tegen een erfelijke haaruitval of het nu hormoon blokkers, PRP of Low Level Lasers zijn. Levenslang dus.

Sommige haaruitval behandelingen zijn niet levenslang

Voor andere haaruitval oorzaken, zoals Alopecia Areata, ijzertekort, schildklier afwijkingen etc., dus waar er een duidelijke medische oorzaak kan worden gevonden (dus geen erfelijke oorzaak) is de behandeling niet levenslang. De behandeling wordt dan langszaam afgebouwd zodra er resultaat wordt behaald.

Conclusie

Een duidelijke diagnose is dus van groot belang. Een erfelijke oorzaak? levenslang. Een medische oorzaak? Stoppen na behaald resultaat.

Bron: Dr. Jeff Donovan, Canada / Hans J. Diks, Nederland


Over Haarproblemen.nl

Haarproblemen.nl is de website van de non-profit stichting Medi-Budget. Deze stichting streeft er naar om eerlijke en onafhankelijke informatie te geven over haarproblemen met als prioriteit haaruitval en haartransplantatie. De redactie is in handen van Hans J. Diks en hij wordt bijgestaan door een adviesraad met experts op ieder gebied van haarproblemen, medisch en niet-medisch. www.haarproblemen.nl/adviesraad

hans

Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ)

“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt”(Diksy)

 

 

 

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.