De meeste haaruitval, en dat dan zeker bij mannen, wordt veroorzaakt door erfelijke factoren. Daarnaast zijn er nog andere zaken die haaruitval kunnen veroorzaken.

 1. Medicijnen

 

White pills from a packet. Focus on pile in front.

Er zijn een groot aantal medicijnen  die haaruitval kunnen veroorzaken. Dat zijn bijvoorbeeld medicijnen zoals aspirine, vitamines, bloedverdunners en bloeddruk verlagers. Lees daarom altijd de bijwerkingen op de bijsluiter en als haaruitval tot de bijwerking kan behoren vraag dan aan je arts of er een vervangend middel is dat niet die bijwerkingen heeft.

2. Operaties

 

is

Ook operaties kunnen haaruitval veroorzaken. Dat heeft veelal te maken met de anaesthesie. De daarbij gepaard gaande stress kan een grote invloed hebben op de levenscyclus van het haar. Daarom zal haaruitval meestal een paar maanden na de chirurgie merkbaar worden.

3. Crash dieet

Crash Diet Fail

Dieeten kunnen invloed uitoefenen op je hele gezondheid, inclusief de gezondheid van het haar. Bij een crash dieet onthou je het lichaam van de hoognodige voedingsstoffen die nodig zijn voor een gezonde haargroei. Als je je haar dus belangrijk vind weet je wat je te doen staat. Geen crash dieet dus.

4. Strakke haarstijlen

Strakke haarstijlen zoals paardestaarten, braids, extensions, etc. kunnen haaruitval veroorzaken. Door de haren te strak te trekken worden de haarfollikels zwakker en wordt je haar dunner zelfs tot het overgaat in wat ze noemen “Tractie Alopecia”.

rp_1-150x1503.png

 5. Overmatig krabben op het hoofd

Ook dit kan haaruitval veroorzaken. Als je veel jeuk hebt op je hoofd raadpleeg dan een dermatoloog. Misschien het je wel een hoofdhuid probleem.

00-totalbeauty-logo-hairloss-black-women

6. Het haar niet of te weinig wassen

oman-washing-hair[1]

Daardoor wordt zowel de hoofdhuid als de haren te vet. Dit kan ook de oorzaak zijn van het overmatig krabben op het hoofd.

7. Warme of hete haar apparaten

 untitled

 

Niet al het haarverlies komt vanuit de wortel. Veel komt ook door het beschadigen en breken van het haar. Dat kan gebeuren als het haar te droog is of te heet. Haardrogers. krulijzers en ontkrulapparaten kunnen allemaal het haar uitdrogen en beschadigen zodat het afbreekt.

 

8. Stress

3f8167d6ea4d4e1e8bd7150d7f5259aa

Veelal wordt gedacht dat haaruitval door stress een mythe is maar steeds meer komt men er achter dat extreme gebeurtenissen kunnen eindigen met haarverlies.  Wel is het zo dat dit soort haaruitval tijdelijk is en na een tijdje, als de extreme stress voorbij is weer gaat groeien.

 

9. Het verven van het haar

 

 

Ook dit kan gelden voor chemische producten zoals permanent vloeistof, onkleurings producten en haarverven die te sterk worden bered en aangebracht.

 

 

10. Anemia  / Schildklier

Haaruitval kan een van de symptonen zijn voor Anemia (ijzertekort). Het is simpel vast te stellen door een bloedonderzoek. Het wordt meestal veroorzaak door een arm dieet. Als de schildklier te snel of te langzaam werkt kan dit ook haaruitval veroorzaken.

 


In samenwerking met www.haarproblemen.nl

Onafhankelijke en eerlijke voorlichting over alle haarproblemen

rp_hans.-jpg1111.png

Deze informatie wordt u aangeboden door Hans J.Diks, internetjournalist (lid NVJ) en hoofdredacteur van deze website.

Hans J.Diks is als vrijwilliger werkzaam voor de Stichting Medi-Budget,

een non-profit organisatie op het gebied van voorlichting bij haarproblemen.

Vragen? Hans@haarproblemen.nl

“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt

MELDT JE AAN EN ONTVANG HET GRATIS E-BOEK “HOOFDZAKELIJK HAAR”

Gratis bij jouw aanmelding het boek HOOFDZAKELIJK HAAR ter waarde van € 19,95″

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en tips uit de haarwereld ?

Share This