Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Haaruitval onderzoek door Follicom. Ook de Zweden willen meedoen

Eerlijke en onafhankelijke voorlichting voor de consument

Heb je iemand in de buurt, in de familie of in de kennissenkring met haarproblemen?
Ik zou het op prijs stellen als je mijn informatie dan wilt doorsturen. 
Je kan daar een ander mee helpen.

Follicum

Follicum is een Zweeds biotechnologiebedrijf dat menselijke peptiden onderzoekt voor het gebruik en de stimulering van de haargroei.  De peptide kandidaat  van Follicum heet FOL-005.  Interessant is dat hetzelfde peptide ook gebruikt wordt in zowel de haargroei als de remming daarvan. . Volgens de CEO van Follicum, Dr. Jan Alenfall, zullen verschillende factoren beslissen welk groei / remmings/effect wordt bereikt van FOL-005; zoals de dosering, de manier waarop die het wordt toegediend, en het type haarfollikel.

Fase 2A studie

Follicum leert meer van de peptide methoden door middel van haar eerste klinische proeven. Een fase 2A trial van FOL-005 zal worden voltooid in januari 2017. Het wachten is op die resultaten. Het effect van haargroei van dit peptide werd per ongeluk ontdekt in muizen in 2004. Dit betekent dat ze 11 jaar tijd hebben gehad om een en ander te onderzoeken na deze vondst.  Follicum werkt met haar beroemde onderzoeker Ralf Paus sinds 2012 verder aan het onderzoek.

Status: Phase 2A trial to conclude in Jan. 2017, Results to follow in early 2017

http://follicum.se/

Bron: Follicle thoughts


Meer info: www.haarprioblemen.nl/research

Over Haarproblemen.nl

Haarproblemen.nl is de website van de non-profit stichting Medi-Budget. Deze stichting streeft er naar om eerlijke en onafhankelijke informatie te geven over haarproblemen met als prioriteit haaruitval en haartransplantatie. De redactie is in handen van Hans J. Diks en hij wordt bijgestaan door een adviesraad met experts op ieder gebied van haarproblemen, medisch en niet-medisch. www.haarproblemen.nl/adviesraad

Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ)

Ervaringsexpert

“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt” (Diksy) 

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.