Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Haaruitval onderzoek. Hoever zijn ze met het Brotzu lotion?

Eerlijke en onafhankelijke voorlichting voor de consument

Heb je iemand in de buurt, in de familie of in de kennissenkring met haarproblemen?
Ik zou het op prijs stellen als je mijn informatie dan wilt doorsturen. 
Je kan daar een ander mee helpen.

Brotzu lotion

 “Brotzu”-Lotion is een product dat is gemaakt door  Dr. Giovanni Brotzu, een vasculaire chirurg uit Italië. Deze haargroei behandeling werd ontdekt terwijl Dr. Brotzu aan het testen was van de formulering van een drug voor de behandeling van vasculaire insufficiëntie in patiënten met diabetes. Hij merkte op dat deze behandeling haar op de benen gaf van de patiënt die Brotzu behandelde waarna zijn team de formile ook op de hoofdhuid testten. Die test  bleek de moeite waard. De formule werd vervolgens gewijzigd gebruik van DGLA in plaats van PGE1, omdat DGLA niet zou worden geclassificeerd als een geneesmiddel en daardoor veel minder klinische proeven benodigd waren om  te worden goedgekeurd als middel voor haargroei . De bekende ingrediënten van deze lotion omvatten DGLA, Carnitine, S-equol en kationogene liposomen.

Klinische studies

Het farmaceutische bedrijf Fidia Pharma heeft de rechten verkregen voor de vervaardiging van de Brotzu-formule en het uitvoeren van een klinische studie met de lotion voor gebruik bij mensen met AGA. Het onderzoek is nog gaande en Fidia heeft gezegd dat de behandeling beschikbaar kan zijn tegen eind 2018.
Punten van belang: Fidia Pharma kocht de rechten op het ontwikkelen van deze haar groei lotion na het bekijken van zijn voorlopige gegevens. Dr. Brotzu heeft ook een dwingende foto vrijgegeven in 2016 van een jong meisje met alopecia areata die de lotion gebruikte en indrukwekkende resultaten kreeg. Omdat de behandeling naar verwachting zal worden geclassificeerd als een cosmetisch middel kan het middel over de toonbank woede verkregen zonder recept.

Status: Clinical efficacy trial is ongoing and Fidia Pharma has said the lotion should be released by the end of 2018.

Meer info: www.bit.ly/2uMHXoN

Bron: Follocle thoughts

Meer info: www.haarproblemen.nl/research


Over Haarproblemen.nl

Haarproblemen.nl is de website van de non-profit stichting Medi-Budget. Deze stichting streeft er naar om eerlijke en onafhankelijke informatie te geven over haarproblemen met als prioriteit haaruitval en haartransplantatie. De redactie is in handen van Hans J. Diks en hij wordt bijgestaan door een adviesraad met experts op ieder gebied van haarproblemen, medisch en niet-medisch. www.haarproblemen.nl/adviesraad

Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ)

Ervaringsexpert

“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt”(Diksy)


 

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.