Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Haaruitval onderzoek. Zijn JAK remmers de oplossing?

Eerlijke en onafhankelijke voorlichting voor de consument

Heb je iemand in de buurt, in de familie of in de kennissenkring met haarproblemen?
Ik zou het op prijs stellen als je mijn informatie dan wilt doorsturen. 
Je kan daar een ander mee helpen.

 


Actaris en Rapunzel

Dr. Angela Chrisiano & Dr. Colin Jahoda (Aclaris & Rapunzel) – twee van de meest prominente namen als het gaat om onderzoek van de haarfollikel.  Dr. Jahoda’s werk  is gericht 3D dermale papilla te kweken, terwijl Dr. Christiano vaak de krantenkoppen van het nieuws heeft gehaald voor haar onderzoek naar de JAK-remmers en haargroei.  Dr. Christiano heeft zelfs onlangs haar JAK IP research verkocht aan Aclaris Therapeutics die proeven voor JAK inhibtors  voor gebruik bij de behandeling van AGA en alopecia areata uitvoert.

En nog een nieuwe start-up

Sterker nog, deze twee onderzoekers zijn naar verluidt nu ook gestart om samen te werken in  Christiano’s nieuwe start-up “Rapunzel” om een behandeling te ontwikkelen met behulp van gekweekte haarfollikel cellen.  Christiano heeft onlangs gezegd  “we kunnen bij een rat haren laten groeien enr we denken dat we dat ook kunnen doen met mensenhaar.   Dr. Jahoda heeft al in 1999  zijn eigen haarcellen ingeplant in zijn vrouw’s arm en zag dat zijn cellen op haar arm helemaal terug groeiden.  Ook hebben Jahoda en Christiano een nieuw octrooi voor  3D haarfollikel kweken in januari 2017 vastgelegd. 

Status: Rapunzel could enter headlines as early as 2nd Q 2017.

http://www.aclaristx.com

Bron: Follicle thought

Meer info: www.haarproblemen.nl/research


Over Haarproblemen.nl

Haarproblemen.nl is de website van de non-profit stichting Medi-Budget. Deze stichting streeft er naar om eerlijke en onafhankelijke informatie te geven over haarproblemen met als prioriteit haaruitval en haartransplantatie. De redactie is in handen van Hans J. Diks en hij wordt bijgestaan door een adviesraad met experts op ieder gebied van haarproblemen, medisch en niet-medisch. www.haarproblemen.nl/adviesraad

Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ)

Ervaringsexpert

“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt” (Diksy) 

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.