Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Haaruitval onderzoek. Een pil met potentie?

Eerlijke en onafhankelijke voorlichting voor de consument

Heb je iemand in de buurt, in de familie of in de kennissenkring met haarproblemen?
Ik zou het op prijs stellen als je mijn informatie dan wilt doorsturen. 
Je kan daar een ander mee helpen.

Allergan  

 Allergan (vanuit Kythera) – Setipiprant is een orale medicatie, een pil. . Het is met name een prostaglandine 2 (PGD2R) receptor antagonist.  Setipiprant werd oorspronkelijk ontwikkeld voor medische toepassingen naast haargroei  Nadat George Cotsarelis  ontdekte dat PGD2 receptoren  een belangrijke rol kunnen spelen bij haargroei begon Kythera preklinische proeven samen met Cotsareli om te bepalen in hoeverre PGD2R antagonisten waarde hadden bij het ontwikkelen van een haargroei behandeling. 

PGD2R als Setipiprant

Ongeveer twee jaar later kondigde  Kythera aan dat het de rechten van Cotsarelis had verkregen om PGD2R als Setipiprant voor de haargroei in wimpers te gebruiken. Na die tijd heeft Allergan die rechten via Kythera  verworven. Setipiprant ondergaat nu een fase 2A klinische proef voor haargroei van hoofdhaar in welke finasteride één van de voertuigen van de controle is. De studie  wordt in september 2017 worden afgerond. Setipiprant voor wimpers heeft al een fase 3 trial in de VS ondergaan. Dit moet het enige tijd besparen tijdens het proces met de FDA.  

Status: Undergoing phase 2A clinial trial with a completion date of Sept. 2017

https://www.allergan.com/

Bron: Follicle thoughts

Meer info: www.haarproblemen.nl/research


Over Haarproblemen.nl

Haarproblemen.nl is de website van de non-profit stichting Medi-Budget. Deze stichting streeft er naar om eerlijke en onafhankelijke informatie te geven over haarproblemen met als prioriteit haaruitval en haartransplantatie. De redactie is in handen van Hans J. Diks en hij wordt bijgestaan door een adviesraad met experts op ieder gebied van haarproblemen, medisch en niet-medisch. www.haarproblemen.nl/adviesraad

Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ)

Ervaringsexpert

“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt”(Diksy) 

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.