Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Haaruitval therapiën

Artikelen van Hans J. Diks mogen gratis worden overgenomen mits o.v.v.
BRON:   www.haarproblemen.nl logo_haarproblemen

Eerlijk, onafhankelijk, betrouwbaar

Heb je iemand in de buurt, in de familie of in de kennissenkring met haarproblemen? Ik zou het op prijs stellen als je mijn informatie dan wilt doorsturen. Je kan daar een ander mee helpen.


Haaruitval therapiën

Buiten de erkende medicijnen (FDA) zoals Minoxidil en Finasteride zijn er nog 3 therapiën die de aandacht trekken. Een aantal artsen werkt al met deze therapiën terwijl er diverse studies onderweg zijn om de werkzaamheid aan te tonen. Die artsen hebben dus vertrouwen in de resultaten van die therapiën.

Behandelduur

Sommige van deze therapiën vereisen een wekelijkse behandeling gedurende zo’n 6 maanden, afhankelijk van de mate van haarverlies. Sommige artsen schrijven daarnaast Minoxidil en/of Finasteride voor thuisgebruik voor. Het nadeel daarvan is dat het moeilijk te bepalen is waaraan een eventueel resultaat kan worden toegeschreven.

Na een haartransplantatie

Ook worden onderstaande therapiën 1 en 2 nu al voorgeschreven om het resultaat en een snellere genezing te bevorderen na een haartransplantatie. Hieronder wat meer informatie over 3 therapiën.

1. PRP (Platelet Rich Plasma)

De PRP therapie wordt beschouwd als een veelbelovende therapie om verloren haar weer te activeren. Helaas echter is er nog geen definitieve studie voorhanden die de effectiviteit van deze therapie staaft. Daarom kan PRP momenteel nog niet de andere bewezen therapiën vervangen zoals Minoxidil en Finasteride. PRP blijft echter wel een veelbelovende therapeutische optie bij haaruitval. Omdat voor PRP geen toestemming van de FDA nodig is (het gebeurt met het eigen bloed) zijn er al diverse klinieken die deze therapie toepassen. Het wachten is dus op een gegronde medische studie. De huidige wetenschappelijke research en techniek heeft wel het inzicht opgelevert dat PRP wel  zinvol kan zijn bij wond-en huidgenezing. PRP wordt al meer dan 20 jaar toegepast  in andere therapiën zoals bij neurochirurgie, plastic en cosmetische chirurgie, orthopedie etc.

2. Low Level Laser Therapie (LLLT)

LLLT is bekend als een niet chirurgische manier om dunnen de follikels te herstellen met “photo-bio-stimulation”. LLLT zal geen dode follikels tot leven brengen maar het kan helpen bij het ondersteunen van follikels die op de “way out” zijn. (vellus haar follikels) Daardoor wordt het haar dikker en voller. LLLT wordt gebruikt bij een erfelijke haaruitval waar zoveel mannen en vrouwen last van hebben.

3. Stamcel therapie

Hier zijn verschillende research laboratoria mee bezig omdat het veelbelovend is. Niet voor nu maar wel in de toekomst. We hebben het dan over haar-multiplicatie. Er zijn al diverse resultaten bereikt op muizen. Je kan de woorden “stamcel therapie” nu al tegenkomen bij haartransplantatie klinieken maar dat is voor marketing doeleinden (onderscheiden van andere klinieken). In de praktijk is deze therapie nog niet erkend. De werkwijze voor stamceltherapie is redelijk simpel:

  • Stamcellen worden geoogst uit het eigen lichaam (bijvoorbeeld lichaamsvet)
  • Die stamcellen worden in een laboratorium vermenigvuldigd (in vitro)
  • Die vermenigvuldigde cellen worden dan in de hoofdhuid geïnjecteerd (in vivo)

Echte stamcel therapie zoals hierboven beschreven is nog steeds in de research fase. Wel wordt er steeds meer vooruitgang geboekt.

Bron: ISHRS / Hans J. Diks

Meer informate over research: https://www.haarproblemen.nl/category/research/


Over Haarproblemen.nl

Haarproblemen.nl is de website van de non-profit stichting Medi-Budget. Deze stichting streeft er naar om eerlijke en onafhankelijke informatie te geven over haarproblemen met als prioriteit haaruitval en haartransplantatie. De redactie is in handen van Hans J. Diks en hij wordt bijgestaan door een adviesraad met experts op ieder gebied van haarproblemen, medisch en niet-medisch. www.haarproblemen.nl/adviesraad

Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ)

hans

“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt”(Diksy) 

 

 

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.