Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Haaruitval door tractie alopecia / trichotillomania

0. logo-haarproblemen

Eerlijke en onafhankelijke voorlichting voor de consument

Heb je iemand in de buurt, in de familie of in de kennissenkring met haarproblemen?
Ik zou het op prijs stellen als je mijn informatie dan wilt doorsturen. 
Je kan daar een ander mee helpen.

Wat is Tractie Alopecia / Trichotillomania

Tractie alopecia / trichotillomania is het regelmatig (dwangmatig) haar of plukjes haren uittrekken (tractie). Omdat het meestal dwangmatig is, men weet niet dat men het doet, en moet een oplossing komen van het ontwennen van die nare gewoonte. Een moeilijk probleem. Het kan echter ook te maken hebben met het haar langdurig en regelmatig onder spanning zetten onder invloed van mode of een plaatselijke gewoonte. 

Tractie Alopecia is soms te voorkomen

U heeft ze vast wel eens gezien. Kleine meisjes (soms ook jongens) die het haar in zogenaamde braiths of dreadlocks dragen. Het is een haardracht die van de Antillen en Suriname is gekomen.  In strakke vlechtjes, versierd met kleurige kralen, wordt het haar gedragen.

Het slechte nieuws

Het maken van braiths of dreadlocks is een langdurig werkje. Om er voor te zorgen dat het niet zo snel weer opnieuw hoeft te worden gedaan worden de vlechtjes zo strak mogelijk aangetrokken en dat is nu het probleem. Door de spanning die er op de haarzakjes komt te staan kunnen de haren loslaten. Dat heet tractie alopecia.

En dan nu het goede nieuws

Als je een haar uit je hoofd trekt kom er weer een nieuwe. Als je echter dezelfde haar steeds weer opnieuw uit de hoofdhuid trekt komt er een moment dat er geen haar meer terug komt. Dat komt ook voor met mensen die dwangmatig aan hun haar trekken. Dat heet dan trichotillomania. Wat is dan het goede nieuws? Als je bijtijds stopt met die vlechtjes kan verdere haaruitval voorkomen worden en in de meeste gevallen weer nieuwe haargroei optreden.

Wanneer groeit het haar weer?

Zoals gezegd. Meestal groeit het haar weer terug maar dat kan ook wel meer dan 6 maanden duren. Om een en ander te bespoedigen kan Minoxidil 2% worden gebruikt. Minoxidil bij een erfelijke haaruitval dient doorlopend te worden gebruikt maar bij tractie alopecia kan worden gestopt als het haar weer aangroeit.

Meer informatie: http://www.haarconsument.nl/381/tractie-alopecia.html


Over Haarproblemen.nl

Haarproblemen.nl is de website van de non-profit stichting Medi-Budget. Deze stichting streeft er naar om eerlijke en onafhankelijke informatie te geven over haarproblemen met als prioriteit haaruitval en haartransplantatie. De redactie is in handen van Hans J. Diks en hij wordt bijgestaan door een adviesraad met experts op ieder gebied van haarproblemen, medisch en niet-medisch. www.haarproblemen.nl/adviesraad

Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ)

Ervaringsexpert

“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt”(Diksy)

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.