Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Haaruitval voorhoofd (FFA) en make-up

 

Haaruitval voorhoofd (FFA) en make-up

De toenemende gevallen van frontale fibroserende alopecia (FFA) suggereert dat de oorzaak vaak ligt in de dagelijkse gewoonte bij vrouwen

 

Recente studies

Recente studies meldden een mogelijk verband tussen het gebruik van gezichtsverzorgingsproducten en FFA. Het doel van deze studie was om de mogelijke associatie tussen het gebruik van gezichtsverzorgingsproducten en FFA bij vrouwen te onderzoeken.

Werkwijze studie

Een totaal van 250 vrouwen ( deels met FFA, deels met erfelijke haaruitval en een controlegroep zonder haaruitval) werden gerekruteerd en vulden een vragenlijst in om informatie te verkrijgen over gezichtsverzorgingsproducten en verschillende omgevingsfactoren. Deze studie onthulde dat het gebruik van vochtinbrengende crème belangrijk hoger was in de FFA-groep dan in de groep met een erfelijke haaruitval.

Zonnebrandcrème

Proefpersonen met FFA of erfelijke haaruitval rapporteerden een belangrijk hoger gebruik van zowel zonnebrandcrème als vochtinbrengende crème in vergelijking met vrouwen zonder haaruitval, Dit onderzoek richtte zich op Aziatische populaties, maar kan ook betrekking hebben op andere bevolkingsgroepen.

Conclusie

Onze resultaten onthulden een hoge frequentie van het gebruik van vochtinbrengende crème en zonnebrandcrème bij zowel FFA als bij vrouwen met een erfelijke haaruitval. Daarom lijkt het gebruik van gezichtsverzorgingsproducten niet verband te houden met het werkelijke ziektemechanisme van FFA, maar eerder met het gebruik van de gezichtsverzorging van patiënten. Ook een aanwijzing kan zijn dat mannen over het algemeen niet of veel minder gebruikmaken van gezichtsverzorgingsproducten.Pfizer is  verheugd met deze positieve resultaten voor ritlecitinib bij patiënten met alopecia areata, een verwoestende en complexe auto-immuunziekte waarvoor er op dit moment nog geen door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) of het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) goedgekeurde behandelingen zijn. Michael Corbo, PhD, onderzoeker bij Pfizer kijkt er naar uit om deze potentiële nieuwe behandelingsoptie zo snel mogelijk aan patiënten met alopecia areata te bieden.

Bekijk ook: Haaruitval vrouw algemeen


Bron: www.practiceupdate.com

Video Donovan: https://tinyurl.com/2p8ud4ubub

Aanmelden voor Haarweetjes

Gratis iedere maand nieuwe haarweetjes, nieuws en informatie in je mailbox.

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

0
YOUR CART
  • No products in the cart.