Haaruitval voorspellen? L’Oreal heeft een patent aangevraagd

Hans J. Diks, schrijver en journalist (lid NVJ) over haarproblemen

Voor de laatste HAARWEETJES, de nieuwtjes en ontwikkelingen?  HAARWEETJES


Haaruitval voorspellen: L’Oréal dient patent in op prognose, diagnose en behandeling van alopecia

L’Oreal wil zijn methoden specifiek richten op het voorspellen van alopecia androgenetica (erfelijke haaruitval)  bij mannen. –
Internationale schoonheidsspecialist L’Oréal heeft een methode ontwikkeld om de moleculaire signatuur van de hoofdhuid van een persoon in een algemene alopecia toestand te identificeren, waardoor prognose en diagnose mogelijk wordt, samen met de ontwikkeling van effectieve cosmetische behandelingen voor dergelijk haarverlies.

Internationaal patent
In het internationale patent schrijft L’Oréal dat het een methode heeft ontwikkeld voor de in vitro prognose (reageerbuis) en/of diagnose van een “algemene alopecia toestand van de hoofdhuid” door het expressieniveau te meten van zeer specifieke genen* die betrokken zijn bij de intercellulaire verbindingen van de hoofdhuid en/of haarzakjes. Het schetste ook een in vitro-methode om de werkzaamheid van de behandeling van een veelvoorkomende alopecia toestand te evalueren, inclusief het testen van cosmetische behandelingen zoals haarlotions, gels, shampoos en conditioners gemaakt met behulp van gen modulatoren en bepaalde actieve verbindingen.

De prognose

L‘Oréal zei dat de prognose, diagnose en behandelingsmethoden specifiek betrekking hebben op gewone alopecia veroorzaakt door verstoringen van de haarcyclus, in tegenstelling tot immuun alopecia’s zoals alopecia areata of spotkaalheid, alopecia universalis en alopecia totalis. Beoordeling en behandeling kunnen daarom worden gebruikt voor alopecia androgenetica, tractie-alopecia, haarverlies bij vrouwen, cicatriciale alopecia, door chemotherapie geïnduceerde of radiotherapie-geïnduceerde alopecia, telogene effluvium, stress gerelateerde alopecia, seizoensgebonden alopecia, leeftijdsgerelateerde alopecia en micro-inflammatoire alopecia.

Inzicht in substantieel tijdelijk of definitief haarverlies​

“Het natuurlijke haarverlies van het haar kan gemiddeld worden geschat op een paar honderd haren per dag voor een normale fysiologische toestand”, schreef het bedrijf in zijn octrooiaanvraag. “Dit constante fysieke vernieuwingsproces ondergaat een natuurlijke verandering in de loop van het ouder worden: de haren worden fijner en hun cycli worden korter. Verschillende oorzaken kunnen echter aanzienlijke tijdelijke of definitieve haaruitval veroorzaken”, schreef L’Oréal in haar octrooiaanvraag.

De 4 fasen in de haargroei

De Anagene fase​ of groeifase ziet de haarzakjes haartjes uitduwen die zullen blijven groeien totdat ze worden afgeknipt of het einde van hun levensduur bereiken. Dit wordt dan gevolgd door de Catagene fase​ of overgangsfase waarin de haarzakjes krimpen, het haar loskomt van de onderkant van het haarzakje en de haargroei vertraagt. Daarna is de Telogene fase​ of rustfase waarin de haargroei stopt en haaruitval begint aan het einde van deze cyclus. Dit wordt dan gevolgd door de Neogene fase of regeneratiefase die weer overgaat naar de Anagene fase, de groeifase.

 

Zoals L’Oréal uitlegt:

“De Anagene fase, de actieve of groeifase waarin het haar langer wordt, duurt meerdere jaren. De zeer korte Catagene fase duurt enkele weken. De Telogene fase of rustfase duurt enkele maanden. Aan het einde van deze rustperiode vallen de haarlokken uit en begint een nieuwe cyclus. De haardos wordt dus voortdurend vernieuwd en van de ongeveer 150.000 haarlokken waaruit een haar bestaat, is ongeveer 10% in rust en zal in de komende maanden worden vervangen.”​

In gewone alopecia-toestanden

zei L’Oréal dat er verstoringen waren in de anagene of groeifase van de haarcyclus, met een verkorting van deze fase; een geleidelijke verdunning van de haarstreng; en een afname van de hoeveelheid haar daarvan. “Geleidelijke miniaturisatie van de follikels vindt plaats, in combinatie met isolatie van deze follikels door geleidelijke verdikking van de collageenmatrix van de buitenste verbindings mantel. Revascularisatie rond de haarfollikel wordt dus cyclus na cyclus moeilijker. De haren gaan achteruit en worden geminiaturiseerd totdat ze niet meer zijn dan ongepigmenteerd dons, en dit fenomeen leidt tot een geleidelijke uitdunning van de haardos.”​

Alleen specifieke gebieden

Over het algemeen heeft dit type haarverlies de neiging om zeer specifieke gebieden te treffen die typisch verschillen tussen mannen en vrouwen, zei L’Oréal, met temporaal of frontaal haarverlies bij mannen en diffuse alopecia van de kruin bij vrouwen. In sommige gevallen zijn deze mannen en vrouwen genetisch vatbaar voor haarverlies, maar in andere gevallen kan haarverlies een seizoensgebonden fenomeen zijn of worden geaccentueerd door hormonale onbalans, fysiologische stress of ondervoeding.

Meer weten hoe je je haar kan behouden?  Haarbehoud middelen“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt ” (Diksy)

HANDIGE LINKS NAAR HANS J. DIKS


Deze non-profit website wordt mede mogelijke gemaakt door onze sponsors

  Lasertherapie (LLLT)

www.hairmax.com


MICRO HAAR PIGMENTATIE (MHP)

www.beautycarenederland.nl

                  ===============================

 

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

0
YOUR CART
  • No products in the cart.