Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

HAARUITVALFABELS

Heeft uw kapper u ooit een wonder drankje, lotion of shampoo voor haaruitval aangeboden? Heeft u pillen of producten gekocht op het internet die beloofden haaruitval te stoppen en nieuw haar te laten groeien? Natuurlijk heeft u dat. We hebben allemaal gedaan.

 

Je vraagt je af waar al deze producten vandaan komen. Immers, er zijn slechts drie door de FDA goedgekeurde producten voor de behandeling van haarverlies, te weten, Minoxidil, Finasteride en de Hairmax laserkam. En zelfs bij die drie producten is behoud van het nog aanwezige haar, dus geen verdere haaruitval meer, al een goed resultaat. Maar het lijkt wel dat zowat iedereen aanspraak kan maken op een wondermiddel tegen haaruitval. Wat is er nodig om dit te stoppen? Alleen u, zo zal blijken.

 

Denkt u nu echt dat er een geheime remedie voor onze haaruitval is? Dat we het haar van onze 18-jarige leeftijd weer terugkrijgen? Op een of andere manier heeft het de media gemist. Tibetaanse monniken hielden het geheim. Chinese claims doen het ook erg goed. De markt is altijd rijp voor oplichting bij haaruitval. Waarom? Wij willen het geloven, wishfull thinking. En we willen het nu en niet te moeilijk.

 

Er zijn vele, vele mensen gretig op zoek naar een middel om haaruitval te genezen. En als het wordt gevonden, weet u het direct in deze wereld van internet. Een echt haargroeimiddel is miljarden waard. Weet u nog toen Minoxidil werd ontdekt? Op alle voorpagina’s van alle kranten was het te lezen.

Laten we nog eens beginnen met de simpele feiten van haaruitval.

Haarzakjes kunnen sterven. Helaas, sommige haarzakjes krimpen langzaam en sterven door de aanwezigheid van DHT. Dit veroorzaakt 95% van alle haaruitval. DHT (dihydrotestosteron) wordt van nature aangemaakt in je lichaam als het enzym 5 alpha-reductase gecombineerd wordt met het hormoon testosteron. Bij zowel mannen als vrouwen, heet dat alopecia androgenetica of erfelijke haaruitval.

 

Uw haarfollikels zijn niet geblokkeerd, ondervoed of lijden aan een slechte bloedsomloop. Ze sterven van het DHT. Dit is wat de oorzaak is van haarverlies. Alles wat dus haaruitval kan stoppen, kaalheid genezen of haren later hergroeien moet dus het DHT blokkeren of de gevolgen van het DHT teniet doen. Dit kan alleen gebeuren op moleculair niveau in je lichaam.

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.