Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Haaruitvalonderzoeken. Follica, de sluimerende reus?

Eerlijke en onafhankelijke voorlichting voor de consument

Heb je iemand in de buurt, in de familie of in de kennissenkring met haarproblemen?
Ik zou het op prijs stellen als je mijn informatie dan wilt doorsturen. 
Je kan daar een ander mee helpen.

Follica

Follica  Is  één van de stilste bedrijven in het veld van haar groei behandelingen.  Follica werd opgericht in 2007 en de wetenschap is gebaseerd op het creëren van kleine wondjes in de hoofdhuid voor het genereren van haarfollikels. Omdat  de oorspronkelijke klinische proeven niet de gewenste resultaten gaven richtte   Follica zijn onderzoek verder op het combineren van nieuwe verbindingen met micro-verwonding voor de verspreiding van de vorming van de haarfollikel. De naam van de Follica behandeling is bekend geworden als een acroniem: “RAIN.”

The RAIN behandeling is een tweedelig proces dat uit: 

1) een micro verwondings therapie gecombineerd met toegepaste verbindingen die in de kliniek plaatsvindten.

2) gevolgd door een pakket voor de behandeling thuis waarbij een smartphone app behulpzaam is om de gebruikers thuis te begeleiden. .

Punten van belang: is dat mede-oprichter van Follica,  Dr. George Cotsarelis  bekend is met het onderzoek naar haarfollikels en heeft haargroei gerelateerde octrooien op zijn naam staan.  Follica is van plan om nu, na 10 jaar onderzoek, een cruciaal proces in het onderzoek te starten.  in afwachting van de resultaten kan dat leiden tot  een Follica haargroei therapie en worden goedgekeurd voor de markt in 2018.

Status: Aiming at FDA clearance in 2017 for a commercial release in 2018.

www.follicabio.com/

Bron: Follocle thoughts

Meer info: www.haarproblemen.nl/research


Over Haarproblemen.nl

Haarproblemen.nl is de website van de non-profit stichting Medi-Budget. Deze stichting streeft er naar om eerlijke en onafhankelijke informatie te geven over haarproblemen met als prioriteit haaruitval en haartransplantatie. De redactie is in handen van Hans J. Diks en hij wordt bijgestaan door een adviesraad met experts op ieder gebied van haarproblemen, medisch en niet-medisch. www.haarproblemen.nl/adviesraad

Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ)

Ervaringsexpert

“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt” (Diksy) 

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.