Haarverzorging 

Het haar en de hoofdhuid goed verzorgen is belangrijk. Het zorgt ervoor dat je haar vitaal en gezond blijft, en voorkomt bovendien dat je last krijgt van haaruitval. Maar wat zijn nou de feiten en fabels over goede haarverzorging, en zijn de shampoos die we dagelijks gebruiken wel zo gezond als ze beloven te zijn? Vragen waar jij ongetwijfeld een duidelijk antwoord op wilt krijgen. Bij Haarproblemen vertellen we je graag alles over haarverzorging en zorgen er direct voor dat we alles onderbouwen met nationale en internationale onderzoeken. Ontdek de waarheid achter goede haarverzorging voor mannen en vrouwen. 

Het belang van haarverzorging 

Ons haar en kapsel zijn onderdeel van onze persoonlijkheid. We groeien ermee op, bekijken onszelf elke dag in de spiegel en zien het haar als een vast onderdeel van het gezicht. Wanneer je echter te maken krijgt met haaruitval, dan verandert die situatie ingrijpend. Je haardos wordt dunner en er ontstaan soms zelfs een kale hoofdhuid, op plekken waar vroeger nog haar te vinden was. Het tekent het belang van goede haarverzorging, want daarmee houd je jouw haar vitaal, sterk en gezond. Hoewel haaruitval niet altijd te voorkomen is, is het wel mogelijk om dit te beperken, evenals de gevolgen. 

Wat is gezond haar? 

Gezond haar glanst, is makkelijk te kammen en is niet vet. Naast gezond haar is ook een gezonde hoofdhuid van belang. Heb je te maken met een jeukende hoofdhuid of zie je veel schilfers in je haar, dan is er zeker géén sprake van een gezonde hoofdhuid. Het haar en de hoofdhuid hebben dus een zekere wisselwerking en kunnen niet zonder elkaar. 

Overigens kan gezond haar ook beschadigen. Een voorbeeld is micro-inflammatie, oftewel de beschadiging van weefsel als gevolg van roken, UV straling en schadelijke stoffen. Wist je dat zonnebrandcrème beschikt over chemicaliën die buitengewoon slecht zijn voor de huid en haarfollikels (haarzakjes)? Gezond haar kan ook als gevolg van ziekte of medicijngebruik aangetast worden. 

‘’Regelmatig shampoo gebruiken zal je haar niet beschadigen. De keuze voor de juiste shampoo is wél belangrijk.’’

Shampoo voor haarverzorging 

Goede haarverzorging begint bij de juiste shampoo. Veel shampoos die we kopen in de supermarkt beschikken over ingrediënten die de buitenste laag van het haar kunnen beschadigen. Tegenwoordig wordt hier steeds meer aandacht aan besteed, maar desondanks is het belangrijk om voldoende aandacht te schenken aan de ingrediënten in shampoo. Waar moet je op letten bij de keuze voor haarshampoo? Zorg ervoor dat je altijd kiest voor een milde shampoo, passend bij het haartype. Dit resulteert in de gewenste verzorging van het haar, ongeacht het aantal keren dat je jouw haar wast. 

Haar drogen met een föhn: wel of niet? 

Voor de meeste mensen is het herkenbaar: je hebt enige tijdsdruk, wilt nog even douchen en daarna je haar doen. Je pakt de föhn erbij. Op zichzelf is dat geen probleem. Het wordt pas problematisch zodra de föhn te warm is, of je deze te dicht bij het haar en de hoofdhuid houdt. Dit kan het haar beschadigen, waardoor het haar beschadigt. Let daarom goed op de afstelling van de föhn en de gewenste afstand tot het haar. 

Hoe kan ik mijn haar goed verzorgen? 

Goede haarverzorging is belangrijk. En het is gelukkig niet zo dat veelvuldig gebruik van (gezonde) shampoo je haardos, haarzakjes en hoofdhuid kan beschadigen. Hoe verzorg je je haar goed? Zorg ervoor dat je haar goed nat is gemaakt, alvorens je de shampoo vanuit de handpalm gaat uitsmeren. Voorkom dat je gaat krabben of gaat trekken aan het haar, want dit kan de hoofdhuid aantasten. Bij het uitspoelen dien je alle shampoo uit het haar te wassen. 

Goede haarverzorging hoeft geen rocket science te zijn, maar het is wel belangrijk om je bewust te zijn van de kwaliteit van je haar op korte en lange termijn. Denk ook goed na over de juiste haarverzorging passend bij je haartype. Heb je vaak last van vet, futloos of beschadigd haar? Koop een shampoo die je haar helpt gezond en vitaal te blijven. 

0
YOUR CART
  • No products in the cart.