Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Haarwerken voor mannen. Vragen en antwoorden

Artikelen van Hans J. Diks mogen gratis worden overgenomen mits o.v.v.

BRON:   www.haarproblemen.nl

 logo_haarproblemen

Eerlijk, onafhankelijk, betrouwbaar

Heb je iemand in de buurt, in de familie of in de kennissenkring met haarproblemen? Ik zou het op prijs stellen als je mijn informatie dan wilt doorsturen. Je kan daar een ander mee helpen.


Haarwerken voor mannen. Vragen en antwoorden

Er is de laatste jaren nogal wat veranderd op het gebied van haarwerken voor mannen. Hier de meest gestelde vragen.

V. Waarom een niet chirurgisch haarwerk in plaats van een haartransplantatie?

A. Mannen verziezen hun haar op een manier die te voorzien is. Dit noemen we een erfelijke haaruitval (Androgenetische alopecia). Daarnaast kan haaruitval ook voorkomen door andere oorzaken zoals stress. medicijnen, ziekte, etc. Een haartransplantatie kan eigen haar plaatsen in een kaal of dun gebied maar kan niet voorkomen dat de haaruitval verder gaat en preventie werkt ook niet bij iedereen. Een haarwerk moet regelmatig vernieuwt worden en kan dus worden aangepast aan de dan aanwezige haaruitval.

V. Maar loop ik dan niet het gevaar dat mijn haarwerk los kan laten?

A. Nee. Niet als je naar een specialist gaat op het gebied van haarwerken. Zij bieden meestal een onderhouds schema aan om er voor te zorgen dat je er piekfijn bijloopt en bij blijft lopen. Een goede haarwerkspecialist leert je ook hoe jij zelf het haarwerk, tussen twee service bezoeken in, kan onderhouden.

V. Is mijn haarwerk te zien als haarwerk?

A. Nee, niet als jij en jouw haarwerkspecialist goede afspraken maken. De grootste fout die dragers van haarwerk kunnen maken is te kiezen voor een volle bos met haar. De nieuwste haarwerken, het zogenaamde “contact haar” zijn zodanig uitgedund dat je in de scheidingen gewoon op de hoofdhuid kan kijken, iets dat ook met je eigen haar vroeger kon.

V. Zijn er nog meer fouten bij het dragen van haarwerken?

A. Zoals met alles is de toewijding van jouw haarspecialist en de samenwerking met jou bepalen voor het succes. Het begint al bij de keuze van “echt haar“of “synthetisch“. Het voordeel van echt haar is de glans en de structuur die het beste bij jouw eigen haar past. Het nadeel echter is de verkleuring. Eigen haar groeit regelmatig zodat het niet verkleurd. Een nieuw haarwerk wordt afgeleverd met een mix van verschillende kleuren  maar doordat het niet groeit kan het later verkleuren. Dat kan dan wel worden opgelost door het haarwerk te kleuren maar als dat met één kleur gebeurt wordt het haar “”levenloos” Vergelijk het maar met vrouwen die vroeger donker haar hadden en dat op latereleeftijd in dezelfde donkere kleur blijven verven. Geen gezicht. Een goede haarwerk specialist zal dus het haarwerk nakleuren met verschillend kleuren haar. Dat geeft “leven”aan het haar.

V. Hoeveel haarwerken heb ik nodig?

A. Dat is een moeilijke vraag. In ieder geval twee stuks. Er kan altijd iets gebeuren waardoor het haarwerk in onderhoud moet en dan is er altijd nog een reserve om die (tijdelijk) te dragen. Ook de kwaliteit van het haarwerk is van belang. Anders dan bij andere producten is het lichtste haarwerk over het algemeen het mooiste, maar vergt ook het meeste onderhoud. Ik kreeg jaren geleden, toe ik zelf nog in de haarwerken zat, bezoek van iemand die informeerde naar een nieuw haarwerk. Trots vertelde hij dat hij dat haarwerk op zijn hoofd al meer dan 10 jaar droeg. Wat hij op had was vreselijk. Veel te dik en verkleurd. Op zijn vraag hoe lang mijn haarwerken zouden meegaan  zei ik: “levenslang“. Nou, dat vond hij wel wat. Ik was echter nog niet uitgesproken. Ik zei: “Ja, levenslang. Het ziet er dan na verloop van tijd natuurlijk vreselijk uit maar verdwijnen doen ze niet”.  Een goed haarwerk dient regelmatig vervangen te worden.

V. Waarom een haarwerk vervangen als het er nog goed uit ziet?

A. Een haarwerk moet vervangen worden voordat het slijtage vertoont. Voordat het misschien als haarwerk zichtbaar wordt.

V. Moet een haarwerk alstijd in hetzelfde model gedragen worden?

A. Dat is jouw keuze. Wil je hetzelfde model als voor de haaruitval of ben je wat avontuurlijker. Bespreek het met jouw haarwerk specialist

V. Moet mijn haarwerk aangepast worden al ik ouder wordt?

A. Natuurlijk. Het haarwerk moet dan wat dunner worden en grijze haren kunnen eventueel worden toegevoegd. Vergeet ook niet om het voorhoofd wat hoger te laten. Haren in je ogen als je 75 jaar bent staat niet natuurlijk.

V. Moet ik een haarwerk nemen dat ik s-nachts kan afzetten of een haarwerk dat (semi) permanent is geplaatst?

A. Dat kan je het beste in overleg doen met de haarwerk specialist. Ook jouw lifestyle is daarop van invloed.

V. Waarom is een haarwerk dat ik direct zelf in China bestel veel goedkoper als bij een haarwerk specialist?

A. Ieder zijn vak. Bij het bestellen in China kan er veel fout gaan. Ook maak ik wel eens mee dat men een haarwerk in China heeft bestelt en daarmee naar een kapper is gegaan om het in te knippen.  Denk er aan. Een kapper is in principe geen haarwerk specialist. Natuurlijk zijn er kappers die tevens haarwerkspecialist zijn maar dat komt niet zoveel voor. Kijk maar eens binnen bij een kapper en bij een haarwerkspecialist. Dat is niet met elkaar te vergelijken.

Meer info over haarwerken: https://www.haarproblemen.nl/category/haarwerken/haarwerken-mannen/


Over Haarproblemen.nl

Haarproblemen.nl is de website van de non-profit stichting Medi-Budget. Deze stichting streeft er naar om eerlijke en onafhankelijke informatie te geven over haarproblemen met als prioriteit haaruitval en haartransplantatie. De redactie is in handen van Hans J. Diks en hij wordt bijgestaan door een adviesraad met experts op ieder gebied van haarproblemen, medisch en niet-medisch. www.haarproblemen.nl/adviesraad

Hans Diks

Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ)

“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt”(Diksy) 

 

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.