Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Haarwerken. Waarom 2 tegelijk aanschaffen?

Haarwerken. Waarom 2 tegelijk aanschaffen?

Haarwerken worden gemaakt. Hetzelfde als jouw favoriete kleding of schoeisel. Ieder gefabriceerd product heeft een bepaalde levensduur die afhankelijk is van het gebruik en de manier waarop jij het verzorgd.  Als jij jouw favoriete kledingstuk dag na dag gebruik zal het eerder versleten zijn dan bij spaarzaam gebruik. Hetzelfde gaat op voor jouw haarwerk. Er is geen exacte tijd die aangeeft wanneer je weer een nieuw haarwerk nodig hebt. Dat is afhankelijk van het dragen en de verzorging.

Een verhaal over haarwerken

Even een ervaring uit mijn eigen praktijk zo’n 30 jaar geleden. In mijn studio kwam een mijnheer binnen die een haarwerk (in dit geval mag je rustig toupet zeggen) op had dat er nogal plat en groenig uitzag. Trots vertelde hij mij dat hij dat haarstuk al meer dan 10 jaar had. Op zijn vraag hoe lang mijn haarwerken meegingen antwoordde ik: levenslang.. Daar stond hij wel van te kijken. Om een en ander te verduidelijken vertelde ik hem nog: Ja, levenslang want dat haarstukje verdwijnt niet. Het is na 2 jaar niet meer om aan te zien vanwege verkleuring en haarverlies maar verdwijnen doet het niet. Toen ik hem een ander pas-haarstukje opzette zag hij pas hoezeer hij al die tijd voor gek had gelopen.

Wat is het probleem

Het probleem is het feit dat je dagelijks in de spiegel kijkt. Iedere dag gaat jouw haarwerk een ietsie pietsie achteruit maar dat is van dag tot dag niet zichtbaar. Je raakt er aan gewend en jouw omgeving is meestal te beleefd om er wat van te zeggen.

De voordelen van 2 haarwerken

  1. Levensduur. Beide haarwerken gaan langer mee. Dat heeft te maken met de verzorging van het ene haarwerk terwijl het andere haarwerk wordt gedragen. Die verzorging kan dan op het gemak worden gedaan zonder dat je daarop met een kaal hoofd op zit te wachten. Ook kan de verzorging dan grondiger worden gedaan. Dat verlengd de levensduur van het haarwerk. Een kleine reparatie kan dan ook op het gemak worden uitgevoerd.
  2. Het bespaart tijd. Als je bij de haarwerk specialist langs komt staat het andere haarwerk al klaar. Dat scheelt in de meeste gevallen zo’n 30 minuten per servicebeurt. Er is dan geen haast en de service kan zonder stress verlopen.
  3. De verzekeringspolis. Haarwerken hebben ook last van haaruitval. Dan is een reparatie op zijn plaats. Ook kan je een klein ongelukje met je haarwerk hebben. Dan kan de reparatie soms niet nog diezelfde dag worden uitgevoerd. Maar gelukkig. Even naar de haarwerk specialist en het probleem is opgelost met het haarwerk dat hij in onderhoud heeft.
  4. Dezelfde haarwerken. Doordat de haarwerken om en om worden gedragen komt er geen verschil in de dikte van het haar en de kleur.van het haarwerk. Op die manier is er geen verschil te zien als er gewisseld wordt.

Denkt er aan. De investering ik een kwaliteits haarwerk is hetzelfde al de investering in kwaliteits kleding. Zorg er goed voor.

Meer info over haarwerken:

Meer informatie vind je op mijn pagina over haarwerken.

 

 

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.