Hairbusters, uittreksel haarwerken

                                        Wetenswaardigheden

100% echt haar. Dit haar wordt verkregen uit landen, waar vrouwen het haar laten groeien om het dan later te verkopen. Ook komt het voor dat vrouwen hun haar om religieuze reden afknippen om het aan kloosters te schenken die het dan weer verkopen. Veel echt haar is van origine zwart en wordt dan geloogd om de kleur eruit te halen. Daarna wordt het weer in de gewenste kleur geverfd. Nadeel is dat een haarwerk van geverfd haar een monotone kleur heeft, terwijl ons eigen haar bestaat uit meerdere kleuren. Dat geeft ons haar meer leven en daarmee moet bij het maken van een haarwerk rekening mee worden gehouden.

Synthetisch haar. Synthetisch haar is er in meerdere uitvoeringen. Net zoals bij naaigaren kan het in verschillende kleuren worden geleverd. Meestal komen de naaigarens en de synthetische haren uit dezelfde fabriek. Het voordeel van synthetisch haar is dat het een eerder aangebrachte vorm behoudt. Golven of krullen worden er in een oven ingebakken

Mix echt haar en synthetisch haar. Deze mix heeft als voordeel dat het synthetische deel van de haren zorgt voor beter vormbehoud. Ook kunnen wat lichtere kleuren zorgen voor meer leven in een haarwerk.

De basis van haarwerken. Daar kan nogal verschil in zitten. Je hebt de zogenaamde “mesh” haarwerken, waarbij de basis bestaat uit een fijnmazig katoen of zijde. Aan de draden van de mazen worden dan de haren geknoopt. Daarnaast zijn er de zogenaamde PU-skin haarwerken. Die zijn gemaakt van een basis van synthetisch materiaal waar de huid door heen schijnt. Vaak worden die haarwerken second skin genaamd. Anders dan bij mesh-haarwerken slijten die skin-haarwerken sneller, omdat de haren eerder loslaten.

Twee haarwerken. Als je een haarwerk, dat je dagelijks gaar dragen, wilt aanschaffen, bestel er dan twee tegelijk. Stel je voor dat er iets mis is met je haarstukje en er moet wat gerepareerd worden, dan is het fijn als er nog een tweede, identiek haarstukje ligt bij jouw haarstudio. Dan hebben zij tijd om jouw haarstukje weer op te knappen. Ik introduceerde in mijn tijd het zogenaamde Haar Totaal Plan. Voor een vast maandelijks bedrag kreeg de cliënt dan twee dezelfde haarstukjes. In het Haar Totaal Plan was inbegrepen:

  • Vervanging van de haarstukjes na een van tevoren bepaalde tijd
  • Het onderhoud van de haarstukjes, inclusief het eigen haar
  • Garantie en reparatie service in de overeengekomen tijd.

Kortom, na de eerste aanschaf had de cliënt geen zorgen meer over nieuwe haarstukjes en onderhoud. Echt een Haar Totaal Plan dus. Heel veel haarstudio’s zijn mij hierin nagevolgd.

 

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

0
YOUR CART
  • No products in the cart.