Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Haren kunnen me nog veel meer vertellen

Het eerlijke en onafhankelijke verhaal voor de consument

Heb je iemand in de buurt, in de familie of in de kennissenkring met haarproblemen? Ik zou het op prijs stellen als je mijn informatie dan wilt doorsturen. Je kan daar een ander mee helpen.Onderzoekers van het Eramus Medisch Centrum hebben een baanbrekend onderzoek gedaan naar het aanwezige stresshormoon cortisol in haren en die in de relatie met aandoeningen die veroorzaakt kunnen worden door een teveel aan cortisol.

Cortisol gerelateerde aandoeningen

Dat zijn er nogal wat. Zoals bijvoorbeeld hart-en vaatziekten,diabetes en depressies.  Niet de minste van de aandoeningen. We hebben cortisol wel nodig om tegen het leven opgewassen te zijn maar zoals met alles, teveel is niet goed, zeker als het zich over een langere tijd afspeelt.

Het onderzoek

Het onderzoek heeft plaatsgevonden met het haar van 195 gezonde proefpersonen en 14 patiënten op cortisol niveau.

Het speciale van dit onderzoek

Tot nu toe kon het cortisol niveau worden vastgesteld met bloed of speeksel maar dat niveau is van dag tot dag anders. Het cortisol niveau vaststellen met haren geeft een resultaat van het cortisol niveau over een langere tijd en is dus betrouwbaarder.

Preventie

Omdat deze methode zeer patiëntvriendelijk is kan de methode heel makkelijk ook preventief worden gebruikt.


Over Haarproblemen.nl

Haarproblemen.nl is de website van de non-profit stichting Medi-Budget. Deze stichting streeft er naar om eerlijke en onafhankelijke informatie te geven over haarproblemen met als prioriteit haaruitval en haartransplantatie. De redactie is in handen van Hans J. Diks en hij wordt bijgestaan door een adviesraad met experts op ieder gebied van haarproblemen, medisch en niet-medisch. www.haarproblemen.nl/adviesraad

Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ)

Ervarings expert

“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt”(Diksy)


 

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.