Nog meer haaruitval fabels

  1. Haaruitval komt van moederszijde van de familie. Niet helemaal waar. Het komt wel veel voor dat de genen van moederszijde haaruitval veroorzaken bij de zoon maar het kan ook van vaderskant komen, hoewel minder. Als het van beide kanten komt schiet dat natuurlijk niet op. Één troost, het slaat ook wel eens een generatie over.

2. Een hoed, een pet of een helm veroorzaakt haaruitval. Niet waar. Haaruitval komt van binnenuit.

3. Kale mannen hebben meer van het hormoon testosteron. Ook weer niet waar. Als dat het geval was zou al het lichaamshaar uitvallen.

4. Alleen mannen worden kaal. Als we het hier beperken tot de erfelijke haaruitval klopt dit wel. Mannen kunnen bij erfelijke haaruitval kaal worden. Vrouwen worden meestal niet kaal. De haarlijn blijft behouden maar het haar wordt erg diffuus, doorzichtig dun. 

5. Als je op je hoofd gaat staan voorkom je haaruitval. Vergeet het maar. Deze fabel is al oud. In Engeland was er zelfs in de negentiger jaren van de vorige eeuw een apparaat waarin je jezelf kon vastbinden om je op je kop draaien.

6. Veel borstelen geeft vermeerderde haargroei. Jammer, maar ook niet waar. Borstelen geeft het haar glans maar heeft met haargroei niets te maken.

7. Haarverven kunnen de kans op haaruitval vermeerderen. Haargroei komt van binnenuit. Haarverf zit alleen aan de buitenkant. Je kunt met chemische stoffen wel het haar buiten de hoofdhuid verknoeien maar de nieuwe haren die daarna groeien hebben weer dezelfde kwaliteit als voor het gebruik van chemicaliën.Het haar drogen met een föhn kan haaruitval veroorzaken. Ook dit klopt niet. Zie nummer 7.

8. Te veel stylingproducten kunnen haaruitval veroorzaken. Zie ook hiervoor nummer 7.

9. Haaruitval stopt vanzelf. Jammer genoeg niet. Het kan wel verminderen bij het ouder worden maar als je genoeg tijd van leven hebt stopt de haaruitval pas als de uiterste, genetisch bepaalde grens is bereikt. 

Meer info: https://www.haarproblemen.nl/?s=Haaruitval


Voor een gratis digitaal consult met Hans J. Diks ga je naar

: https://www.haarproblemen.nl/gratis-digitaal-spreekuur-hans-j-diks/

 

Voor een persoonlijk  en onafhankelijk privé consult met Hans J. Diks ga je naar: 

https://www.haarproblemen.nl/8513-2/

 

In 10 seconden naar de informatie die jij zoekt op:

https://www.haarproblemen.nl/haarproblemen-informatie-zoeken-2/


Deze informatie wordt je aangeboden door Hans J.Diks, internetjournalist (lid NVJ)
Hans J.Diks is werkzaam voor de Stichting Medi-Budget, een non-profit organisatie op het gebied van
voorlichting bij haarproblemen voor de consument .
Ik heb geen commerciële bindingen met klinieken. Daardoor kan ik onafhankelijkheid garanderen.
Ook mijn sponsors hebben geen invloed op mijn berichten. Zij zijn echter wel op ethische gronden 
geselecteerd.