Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Hellup, mijn haar valt uit

0. logo-haarproblemen

Eerlijk en onafhankelijk

Hellup, mijn haar valt uit

Hans J.Diks, haarconsument

Feiten over haargroeimiddelen
Kijk eens bij Google bij “haargroeimiddelen”. Als er zoveel middelen zijn die van alles beloven waarom zijn er dan nog steeds zoveel mensen met haaruitval? Zou dat komen omdat niet alles werkt? Zou dat wellicht komen omdat 99% van die producten niet werkt?

Bij ons mag alles
In Nederland mag je nog steeds van alles beweren. In de Verenigde Staten is dat anders. Daar moet je bewijzen dat wat je in advertenties beweert ook waar gemaakt kan worden. Onlangs nog werd een firma in Amerika veroordeelt tot een schadevergoeding aan klanten ter waarde van miljoenen.

10431468_810973322281021_7853375461249162473_n

Geheime bestanddelen
Kent u ze ook? Die middelen waarvan de werking onlangs is ontdekt? Meestal door Chinezen met recepten uit eeuwenoude geschriften of Tibetaanse monniken die de natuurlijke bestanddelen op de hoogste toppen van de Himalaya plukken. Denkt u nu echt dat u de haardos weer terug krijgt die u had toen u 18 was?

Even nadenken
Ik herinner me nog de tijd dat minoxidil bekend werd. Minoxidil was het eerste middel dat medisch werd erkend. Het stond op de voorpagina van alle kranten. Daar hoefde dus geen reclame voor worden gemaakt. Dus, als er werkelijk een nieuw middel tegen haaruitval gevonden wordt dan leest u dat in de krant op de redactionele pagina en niet op de advertentiepagina.

Drie medisch bewezen producten
De FDA, de Amerikaanse gezondsheidautoriteit, heeft drie middelen erkend als medisch bewezen en dat zijn: Minoxidil, finasteride met als merknaam Propecia en de Hairmax laserkam (in Nederland de Hairplus laserkam). Ook de gezondsheidautoriteiten van Nederland volgen deze erkenning. En zelfs bij deze drie producten wordt het voorkomen van verdere haaruitval al als succesvol aangemerkt en ziet beschouwd men hergroei van reeds eerder verloren haren als een bon

De simpele feiten
Haaruitval wordt veroorzaakt door het DHT (dyhydrotestosteron). DHT zorgt er voor dat de haarzakjes in eerste instantie krimpen en dan in plaats van een gezonde haar een wat vlassige haar opleveren. Na verloop van tijd valt ook dat vlassige haar uit en dan komt er niets voor terug. We noemen dit Alopecia Androgenetica of in gewoon Nederlands, erfelijke haaruitval. Wat moet een product dus doen om haaruitval te voorkomen? Dat product moet er dus voor zorgen dat het DHT, dat van nature door het lichaam wordt aangemaakt, wordt geblokkeerd.

De fabels
Uw haarzakjes zitten dus niet verstopt of u heeft geen slechte bloedtoevoer. Of, iets wat ik onlangs nog hoorde, de straling van uw mobieltje bij uw oor.

 logo-haco

Onafhankelijke en eerlijke voorlichting over alle haarproblemen

Deze informatie wordt u aangeboden door Hans J.Diks, internetjournalist (lid NVJ).

Hans J.Diks is als vrijwilliger werkzaam voor de Stichting Medi-Budget,

een non-profit organisatie op het gebied van voorlichting bij haarproblemen.

        “Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt, toch?” (Diksy)

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.