Het belang van een goede haarlijn bij een haartransplantatie

 

Het belang van een goede haarlijn bij een haartransplantatie

De locatie van de haarlijn is belangrijk voor iedereen met haaruitval. Het bepalen van de locatie van de haarlijn houdt rekening met veel factoren. Deze factoren omvatten leeftijd, mate van haarverlies, verwacht haarverlies, familiegeschiedenis van haarverlies, dichtheid van het donorgebied en diameter van het donorhaar.

Haaruitval kan zich al voordoen in de tienerjaren of op enig moment daarna. Jongere patiënten verlangen doorgaans naar een lagere, agressievere haarlijn, maar jongere patiënten hebben ook meer kans om meer haar te verliezen in de komende 50 tot 60 jaar.

Wanneer haarverlies begint na de leeftijd van 40 jaar, is de mate van haarverlies mogelijk niet zo extreem. Wanneer haarverlies echter eerder in het leven begint, moeten we plannen voor meer haarverlies gedurende het leven van de cliënt.

Omdat haaruitval in de loop van de tijd een groter oppervlak kan hebben, zijn we bij een cliënt van in de twintig vaak voorzichtiger met de haarlijnlocatie.

Denk er aan, vrouwen en kinderen hebben een ronde haarlijn. Mannen, na het volwassen worden krijgen min of meer inhammen, ook zonder haaruitval. Gaan we dus bij jonge mannen bij en haartransplantatie de haarlijn rond maken om de inhammen te behandelen dan klopt die haarlijn later niet meer en staat vreemd. Je kan dat zien bij Dr. Sprock in Star Trek.

Die haarlijn klopt niet en staat vreemd. Daarbij moeten jonge mannen bij een haartransplantatie rekening houden.

Hieronder kan je een perfecte haarlijn zien.

Zoals je kan zien wordt het haar geleidelijk dikker. Is die haarlijn direct vol en dik dan lijkt het net of je een haarwerkje draagt en dat wil je zeker niet. Denk er aan, het plaatsen van een haarlijn is een kunst waarvoor veel ervaring nodig is.

Vragen: Hans@haarproblemen.nl


Vragen: Hans@haarproblemen.nl

Bron: Dr. Cole, USA

Video Dr. Knudsen-Australië: tinyurl.com/5x8fww3k

Podcast Dr. Jeff Donovan, Canada: tinyurl.com/c4bb7cs2

Aanmelden voor Haarweetjes

Gratis iedere maand nieuwe haarweetjes, nieuws en informatie in je mailbox.

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

0
YOUR CART
  • No products in the cart.