Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Het gebruik van Finasteride en Minoxidil samen

In het algemeen kan een arts bij een erfelijke mannelijke haaruitval twee medisch bewezen middelen voorschrijven.

  1. Minoxidil 2% of 5%, Een lotion voor de hoofdhuid
  2. Propecia (finasteride) 1mg. Een pil om dagelijks in te nemen

Bij het begin

Als je begint met beide middelen tegelijkertijd is het niet mogelijk om de werkzaamheid van de middelen afzonderlijk te beoordelen. Het kan dan dus mogelijk zijn dat er een middel onnodig wordt gebruikt. Het beste dus is om met één middel naar keus te beginnen en daar later, als de resultaten niet bevredigend zijn, het tweede middel aan toe te voegen.

De discipline

Als je twee middelen tegelijkertijd gebruikt is het lastig om er aan te denken om eenmaal per dag de Propecia pil te nemen en tweemaal per dag de minoxidil lotion aan te brengen. Omdat de resultaten niet direct zichtbaar zijn is het mogelijk dat we wat lui worden en de voorschriften niet zo letterlijk opvolgen. Ook dat is een reden om met 1 middel tegelijk te beginnen.

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.