Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

HIRSUTISME

Wat is hirsutisme
Hirsutisme is een overbeharing bij vrouwen op plaatsen waarop het niet is gewenst zoals op de bovenlip, baardgroei en op andere delen van het lichaam bijvoorbeeld rond de tepels of op en rond de venusheuvel.
Nu is het normaal om overal miniscule donshaartjes aan te treffen die (bijna) niet zichtbaar zijn maar als de haren donkerder zijn wordt het een probleem omdat ze dan beter tegen de huidskleur afsteken.
De oorzaak
De oorzaak is, net zoals bij het tegenovergestelde, de haaruitval, gelegen in de hormonen. De haarfollikels worden over-geactiveerd door de werking van mannelijke hormonen zoals testosteron. De hormoonbalans is dus van slag. Er zijn teveel mannelijke hormonen.
De menopauze
Na de menopauze komt hirsutisme vaker voor, ook weer door een verschuiving in de hormoonbalens.
Wat te doen?
Er zijn artsen die gespecialiseerd zijn in de hormonenleer. Die worden “endocrinoloog” genoemd. Als u er met uw huisarts niet uitkomt is misschien een doorverwijzing naar zo,n arts aan te bevelen.

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.