Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Hoe moet je een haartransplantatiearts kiezen?

Het kiezen voor een haartransplantatie moet zorgvuldig gebeuren. Aangezien het een behandeling is die in privé klinieken wordt uitgevoerd en die u zelf moet betalen mag u ook eisen stellen. Dat mag uiteraard ook bij behandelingen die door een zorgverzekering wordt betaald maar omdat daar over het algemeen geld niet ter spraken komt ben je minder geneigt om commentaar te leveren indien nodig.

Het consult

Het gebeurt regelmatig dat een niet-arts consulten doet voor haartransplantaties. Dat hoeft op zich zelf geen probleem te zijn als u zich nog aan het oriënteren bent. Heeft u echter besloten om verder te gaan sta er dan op dat u eerst een gesprek krijgt met de behandelend arts. U kunt dat tevens zien of wat er eerder is gezegd en beloofd hetzelfde is. Een consulent kan wat commerciëler zijn ingesteld als een arts alhoewel er natuurlijk ook commerciële artsen zijn.

Wat mag u van een arts verlangen

U mag van een arts verlangen dat hij/zij

 • uw probleem serieus neemt.
 • geïnteresserd is in u als persoon.
 • de tijd neemt om u aan te horen, te luisteren en niet probeert zijn/haar ideeën aan u op te dringen.
 • ook de tijd neemt om u alles uit te leggen en zodoende het verschil in kennis tussen U en hem/haar te overbruggen.
 • ervaring heeft in dit gespecialiseerde vak. Veel klinieken adverteren met de tijd dat zij bestaan. Dat is niet zo belangrijk. Veel belangrijker is het aantal jaren dat de arts haartransplantaties uitvoert en hoeveel haartranaplantaties hij/zij al heeft uitgevoerd.
 • een goede reputatie heeft. (Google) Denk er echter bij Googelen wel aan dat tevreden mensen minder geneigd zijn om dit op het internet kenbaar te maken. Ook heeft u op internet het verhaal van 1 kant. Er is (meestal) geen hoor en wederhoor. Voor Nederland is er een forum www.haarweb.nl dat vakkundig begeleid wordt door moderators maar zij beoordelen alleen de post van de inzender en ondernemen geen pogingen om het verhaal van de andere kant te verkrijgen.
 • u een realistische prognose geeft van het resultaat. U zult nooit meer de hoeveelheid haar krijgen die u vroeger had. Als iemand die u dat belooft kunt u beter afscheid nemen.
 • bij een haaruitval die nog niet geëindigd is u een prognose geeft van de voortgang en of u dan nog vervolgbehandelingen nodig heeft. Dit ook in verband met toekomstige kosten.
 • de behandeling niet te licht voorstelt. Haartransplantatie is en blijft een chirurgische ingreep.
 • ook over alternatieven met u praat.

Al met al is dit nogal wat maar we hebben het hier dan ook niet over de aankoop van een T shirt. U koopt iets dat u nog niet kan zien. Pas na één jaar is het maximale resultaat te zien. Het is dus een kwestie van vertrouwen maar niet blindelings. Als u de moeite neemt om u goed voor te bereiden

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
 • No products in the cart.