Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Haaruitval. Wat is telogeen effluvium?

Door stichting medi-Budget, een non-profit stichting

Eerlijk, onafhankelijk, betrouwbaar

Heb je iemand in de buurt, in de familie of in uw kennissenkring met haarproblemen?

Ik zou het op prijs stellen als je deze informatie wilt doorsturen. Je kunt daar een ander mee helpen.


WAT IS TELOGEEN EFFLUVIUM

Er zijn verschillende oorzaken van haaruitval bij vrouwen. Zo kan er sprake zijn van een erfelijke aanleg, een verstoring van het auto-immuun systeem (Alopecia Areata), of een probleem met de schildklier. Telogeen Effluvium is echter een haarziekte die te maken heeft met de haargroeicyclus.

Telogeen Effluvium.

Het is een aandoening waarbij de haarfollikels geen nieuwe haren meer produceren en tegelijk in de rustfase gaan. Normaal gesproken is bij een gezonde haargroei ongeveer 10% van de haren in de rust of telogene fase. Als dit meer wordt ontstaat er een probleem doordat het totaal aantal haren op het hoofd minder wordt.

De oorzaken

Er kunnen meerdere oorzaken zijn zoals een traumatische ervaring of aanhoudende stress. Het kan ook bij mannen voorkomen maar bij vrouwen zijn er extra oorzaken die tot Telogeen Effluvium kunnen leiden zoals het stoppen met de anticonceptie pil en de tijd na een bevalling.

Een vertragend effect

Omdat het probleem soms pas later zichtbaar wordt, als de oorzaak weer voorbij is, wordt de link niet direct gelegd en is de oorzaak niet onmiddellijk duidelijk.

De symptomen

Meer haar als normaal in de borstel of op het kussen. Het dunner worden van het haar. Een scheiding in het haar die breder wordt.

De behandeling

Gelukkig is het probleem van voorbijgaande aard. Zodra de oorzaak is verdwenen gaat het haar meestal vanzelf weer normaal gaan groeien. Blijft de haaruitval echter aanhouden dan is een bezoek aan de huisarts of de dermatoloog de aanbevolen actie.

Vraagje? mail naar hans@haarproblemen.nl. Je vragen worden gratis (anoniem) beantwoord.

Meer informatie:www.haarprobroblemen.nl 

 “EN VOORTS BEN IK VAN MENING DAT DE MEESTE HAARGROEIMIDDELEN WEGGEGOOID GELD ZIJN” (Hans J. Diks)

Webmaster: Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ).  Ervarings expert. Heeft zelf  2 haartransplantaties. (1990 en 1995)

“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt, toch?” (Hans J. Diks)


Deze non-profit website wordt mogelijke gemaakt door onze sponsors

 HAARTRANSPLANTATIE

               www.hairplusmc.nl 

                

 www.nationaalhuidcentrum.nl


       LASER THERAPIE (LLLT)

    www.hairmax.com


MICRO HAAR PIGMENTATIE (MHP)

www.beautycarenederland.nlHome

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.