Vraag: Kunt u mij in “leken” taal vertellen wat HairDX is?

Antwoord: HairDX is een bedrijf dat toegewijd is om patiënten genetische tests aan te bieden zoals een streng onderzoek of een marker voor diverse klinische entiteiten die betrekking hebben op haar en huid. Het doel is om een patiënt zijn mogelijkheden te verbeteren om hun risico voor een specifieke entiteit, bijvoorbeeld ons eerste aanbod was een genetisch onderzoek voor mannelijke alopecia androgenetica (mannelijk kaalheids patroon). Wij bieden ook een onderzoek aan om de verwachting van een klinische reactie op medicijnen aan te geven, bijvoorbeeld finasteride (het finasteride reactie onderzoek). Verder bieden wij een onderzoek voor vrouwen met dunner wordend haar, wat hun androgene gevoeligheid kan bepalen die wordt geassocieerd met indirecte androgene haarverlies bij vrouwen (of de mannelijke equivalent van alopecia androgenetica), voor vrouwen is dit onderzoek is gecompliceerder dan bij mannen omdat zij 2 X-chromosomen hebben en de specifieke test zijn nodig om te bepalen welke van de X-chromosomen geactiveerd is.

Vraag: Hoe werkt dit in de praktijk?

Antwoord: Onze onderzoeken zijn niet ingrijpend en omvat 2 monsters van de binnenkant van elke wang met een geprepareerd wattenstaafje.

Vraag: Zijn er verschillende onderzoeken voor mannen, voor vrouwen, voor het gebruik van finasteride of ras of betreft het één monster die verschillend behandeld wordt in het laboratorium?

Antwoord: Het korte antwoord is ja, er zijn verschillende onderzoeken gebaseerd op ras en geslacht. Het staaltje is hetzelfde, dus het monstertje is hetzelfde, maar het ondergaat verschillende onderzoeken in het genetisch lab. Dit is gelijk aan wat er gebeurt wanneer je bloed geeft. Verschillende onderzoeken kunnen gedaan worden met hetzelfde staaltje.

Vraag: Wat is CAG? (Leken taal a.u.b.)

Antwoord: Het DNA maakt onze genen, het bevat volgorden die betrekking hebben op carbon samenstelling die bekend zijn als purines en pyramides. 4 van deze zijn genaamd Cytosine, Adenine, Guanine en Thymine. De eerste letter van deze 4 wordt gebruikt wanneer men refereert naar de ruggengraat van het DNA. Met betrekking tot een van onze onderzoeken, kijken we naar het aantal keer dat Cytosine (C), Adenine (A) en Guanine (G) zichzelf herhaalt binnen het Androgeen Ontvang Gen om te helpen de patiënt zijn/haar androgene gevoeligheid te bepalen. Sorry, makkelijker uitleggen lukt niet.

Vraag: Beschouwt u de Hairmax ook als een erkend product tezamen met Minoxidil en Finasteride?

Antwoord: Ik heb tot heden 1 onderzoek gezien welke werd gepresenteerd op ons congres twee jaar geleden, wat een grote effectiviteit liet zien van Minixodil in combinatie met low level laser therapie, vergeleken met alleen Minoxidil. Ik heb nog steeds hoop dat er aanvullende, overtuigende resultaten zullen zijn om deze effectiviteit te documenteren. Ik heb geen commentaar die specifiek op één speciaal product slaat, en ik gebruik deze (nog) niet in mijn kliniek. Ik weet dat er een potentieel is voor bio-stimulatie met low level lasers maar ik wacht totdat klinische studies toegenomen haar tellingen kan verhelderen en wie er mogelijk voordeel van kan hebben etc. Tegelijkertijd geloof ik in de werkzaamheid van finasteride voor mannen, en ik bestudeer op dit moment de mogelijkheid dat vrouwelijke genotype kan helpen om te bepalen welke vrouwen zullen reageren op de anti androgeen therapie (finasteride).

Vraag: Zoals ik begrijp werkt uw moederbedrijf aan een voorgeschreven medicijn tegen haarverlies. Dat was één van de redenen om HairDX van de internet markt af te halen en in handen te stellen van de medici. Kunt u me iets meer vertellen over dit medicijn? Is het voor mannen, voor vrouwen of voor beiden?

Antwoord: Om nader uit te leggen, wij zijn het gebruik van finasteride door vrouwen aan het bestuderen, zoals ik boven heb omschreven. Wij vonden ook dat patiënten een betere mogelijkheid moesten krijgen om voorgelicht te worden over bruikbare therapieën voor haarverlies wanneer zij hun onderzoek uitgelegd kregen door een arts of een medisch specialist. Er zijn vele therapieën die nog niet bewezen zijn en te blijven bij medicijnen die goedgekeurd zijn is beter voor de patiënten hun tijd en geld.

Share This