Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Is Replicel ® de koploper bij het klonen van haren?

Daar ziet het wel naar uit. Aderans, de grootste concurrent op dit gebied, zoekt momenteel proefpersonen voor een studie met twee methoden van celtherapie. Replicel heeft fase 2 met proefpersonen al achter de rug en verwacht begin volgend jaar de eerste resultaten te kunnen tonen. En dat na 20 jaar van research.

De verwachtingen

Replicel verwacht de eerste ter wereld te zijn die met hun vermeerderingstechniek van natuurlijke haren een oplossing kunnen bieden voor zowel bij mannen als vrouwen met haaruitval.

De techniek

David Hall, de CEO van Replicel, legt uit er haarfollikelcellen uit de patiënt’s eigen gezonde haarfollikels worden geoogst. Die worden dan in het laboratorium vermeerderd en weer ingebracht op die plaatsen waar het haar nodig is. We hopen niet alleen nieuwe haren te kweken maar ook om slapende follikels weer tot leven te brengen verteld David Hall. In de afgelopen maand oktober werd de laatste proefpersoon geïnjecteerd met zijn eigen vermeerderde haarcellen en daarmee is dat dus de eerste klinische studie op proefpersonen van deze haarvermeerdering techniek.

Bijwerkingen

Tot op heden zijn er geen ernstige bijwerkingen geconcludeerd bij de 10 mannelijke en de 9 vrouwelijke proefpersonen. Replicel verwacht de eerste veiligheidsdata te kunnen publiceren na 6 maanden, zijnde dus februari 2012. Ook wordt dan geanalyseerd of de procedure enige haargroei heeft voortgebracht. De definitieve resultaten daarvan worden verwacht in augustus 2013.

Het belang van veiligheid

Veiligheid is van het grootste belang. Haargroei is uiteindelijk geen levensbedreigende situatie. Maar natuurlijk is het ook van belang dat je enige indicatie hebt of je op het goede spoor bent in het kweken van nieuwe haren en het weer tot leven brengen van slapende haarfollikels.

Het verloop van haaruitval

In het verloop van de haaruitval worden de haarfollikels in de haarcyclus steeds kleiner en kleiner en stoppen uiteindelijk om mee te gaan in de haarcyclus. Replicel zoekt dus niet alleen naar groei van nieuwe haren maar tevens naar verjonging van die achteruitgaande en slapende follikels.

Wat is redelijk te verwachten?

Mr. David Hall vindt de studie redelijk geslaagd als er in 6 tot 12 maanden een toename in haargroei is van 10%, hetzelfde percentage dus als bij minoxidil, het eerste FDA erkende medicijn bij haaruitval. Een erg geslaagde studie zal moeten uitkomen op 10-15% toename in de haargroei in 6-12 maanden, zoals het percentage was bij finasteride (Propecia). Een uitermate succesvolle studie dient een toename te laten zien van de haargroei met 20% in 6-12 maanden.

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.