Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

ISHRS congres in Alaska, 14-18 september, update 2

Haarduplicatie

Ook wel autocloning genaamd. Men ging uit van het principe dat haren die uit de hoofdhuid waren getrokken zich dupliceerden in Acell, een poeder dat genezing bevordert. De uitgetrokken haren werden behandeld met Acell en geïmplanteerd. Men hoopte dat die haren gingen groeien. Omdat bij de uitgetrokken haar het haarzakje in de huid was blijven zitten zou die ook weer een nieuwe haar opleveren. Twee voor de prijs van een dus. Bij herhaling van deze procedure was het aantal haren ongelimiteerd en was een tekort aan donorhaar geen probleem meer.

Dr. Bill Rassman

Hij experimenteerde met het bovenstaande en had 0% resultaat. Dr. Hitzig die de methode in eerste instantie introduceerde vulde nu de gegevens aan en vertelde dat die uitgetrokken haren met Acell in een gebied moest worden geplant waar al haar aanwezig was, iets dat in eerste instantie niet was gemeld.

Dr. Jerry Cooley

Die de methode al jaren gebruikt gelooft er in mits er wat voorzorgen in acht worden genomen. Hier zijn wat resultaten van hem:

  • Resultaten van een haarduplicatie behandeling zijn 4 tot 5 maanden later zichtbaar als bij de gangbare methode.
  • Haarduplicatie tesamen met Acell werkt het beste als de grafts tussen bestaand haar worden geplaatst. Haarduplicatie met Acell werkt niet goed op compleet kale gebieden. Het waarom daar van kon hij niet verklaren.
  • Bij de gemiddelde cliënt met nog genoeg eigen haar mag een aardige verdichting worden verwacht na 12 tot 16 maanden.
  • Geen cliënt die behandeld was met de haarduplicatie methode ondervond dunner wordend haar in het gebied waaruit de haren waren getrokken of tegenvallende hergroei in het behandelde gebied.
  • Veel cliënten die waren behandeld ondervonden wel “Telogeen Effluvium” (tijdelijke haaruitval) maar na 3-5 maanden volgde hergroei van dikker en meer gepigmenteert haar.

Conclusie

Dr. Cooley is er van overtuigd dat de duplicatie methode zijn verdienste heeft en hij ziet de resultaten doorlopend verbeteren terwijl hij meer leert.

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.